avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA MOSTENIRE

AM AVUT UN UNCHI CASATORIT ,IN URMA CASATORIEI NU AU REZULTAT COPII .
SOTIA A DECEDAT ULTIMA .
CARE ESTE MODALITATE DE IMPARTIRE A MOSTENIRII DACA LA CASATORIE MATUSA NU A AVUT NIMIC .
NEPOTII CARE SUNT DIN PARTEA MATUSEI AU ACELEAS DREPTURI CA CEI DIN PARTEA UNCHIULUI
CUM AR TREBUI SA PROCEDEZ ,SA MERG IN INSTANTA S-AU DIRECT LA NOTAR
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:25, 6 Noiembrie 2009
Nu are importanta faptul ca matusa nu a avut nimic la casatorie, ea avea dreptul de a-si mosteni sotul. In privinta mostenitorilor , da, fiecare dintre mostenitorii defunctilor , au dreptul la corta de mostenire corespunzatoare. Regula este ca cei mai apropiati in grad ii inlatura pe cei mai indepartati.
va prezentati la notarul public si va declarati mostenitor al defunctului. aratati care sint si ceilalti comostenitori urmind, ca in fata notarului public, sa dezbateti succesiunea.
Asa cum au spus si colegii mei solutia este sa va prezentati la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului , sa prezentati certificatele de nastere , casatorie , deces , actele de proprietate , sa aratati care sunt toti mostenitorii si sa solicitati dezbaterea succesiunii!
B-)
buna seara!
1 succesiune cea aunchiului;aici vor veni in concurs sotia suparvietuitoare si rudele unchiului de pana la gradul al IV lea inclusiv.
2. succesiune a matusei, la aceasta vor veni doaar rudele acesteia.
Aici avem 2 mosteniri.

mostenitorii unchiului sunt:
- sotia supravietuitoare
- nepotii din frati si surori ai unchiului (ordonati pe tulpini - nu ma puneti sa va explic aici ce inseamna asta pentru ca ...m-apuca primavara).

mostenitorii sotiei sunt
- nepotii ei din frati si surori. (la fel, pe tulpini)

Dupa o gramada de calcule rezulta ca un nepot X mostenitor al unchiului nu are acceasi parte cu un nepot Y mostenitor al matusii.

Inainte de a deschide usa notarului e bine s-o deschideti pe-a avocatului.
Nu de alta, dar eu stiu un proces care a durat 10 ani intre nepotii unchiului si nepotii matusii (11 nepoti in total), doar pentru ca unii n-au vrut sa priceapa ca averea comuna a defunctilor nu se impare in mod egal intre cei 11. (asa cum au pretins unii din ei in fata notarului).
S-au convins dupa 10 ani de proces si dupa ce unii au cheltuit mai mult decat au capatat in final. (pentru ca, de ex, din pricina impartirii pe tulpini se intampla ca un nepot al unchiului din povestea mea sa aiba abia 1/36 din imobilul succesoral). Daca zicea bogdaproste de partea asta in bani de la inceput se alegea cu ceva. Altminteri s-a ales cu ceva doar ...avocatul care l-a asistat in proces.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Drep succesoral macsi macsi Buna ziua, Unchi decedat de curand-frate al tatalui meu, casatorit, fara copii, matusa-fasta sotie a defunctului decedata acum 5 ani. La moartea matusii nu ... (vezi toată discuția)