avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actualizare membrilor din Consiliul Director al ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actualizare membrilor din Consiliul Director al ONG

Buna ziua,
Pentru un ONG (asociatie), la care nu au fost modificari ale statutului (si nici nu se doresc), doar schimbari ale membrilor din Consiliul Director, precum si intrari si plecari de membri, ce acte trebuie actualizate/intocmite acum? Prin notar sau avocat?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:35, 17 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin avocat. Veti organiza adunare generala de alegeri la care veti convoca membrii cu drepturi depline ai ong la data convocatorului. La final veti intocmi procesul verbal al adunarii generale semnat de catre membrii cu drepturi depline ai ong prezenti. Cu acest procesverbal si cu actele de a infintarea ong mergeti la un avocat din zona care va atesta procesul verbal si apoi dumneavoastra depuneti dosarul la judecatorie pentru inregistrarea schimbarilor si in registrul asociatiilor si fundatiilor.
La adunarea generala si deci la finalul procesului verbal desemnati o persoana (presedintele sau alt membru din consiliul director) trecuta acolo cu numele si datele din buletin , care sa mearga apoi sa urmeze toata aceasta procedura la avocat si la judecatorie in numele asociatei, adica a celorlalti. Asta pentru a nu-i cara pe toti cu dumneavoastra.
Ce va contine dosarul va rog sa cititi la pagina a doua de la adresa [ link extern ]
Va multumim foarte mult pentru raspunsul detaliat! Numai bine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
modificarea componentei organelor de conducere (consiliu director) si control (cenzor sau comisie de cenzori) e considerata modificare a Actului Constitutiv, si extrasul de proces-verbal de sedinta a Adunarii Generale si - recomandabil - si forma actualizata de Act COnstitutiv - se atesta avocatial si se anexeaza la cererea care se depuna la judecatorie pentru incuviintare si operare a modificarilor in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Cu ocazia asta se actualizeaza si lista membrilor asociatiei, lista care conform legii e considerata parte intregranta din Actul Constitutiv si din Statut....
Buna ziua, in ce act normativ se prevede ca lista membrilor asociatiei este parte integranta din Actul Constitutiv si din Statut. Nu am gasit vreo referire in acest sens.
Buna ziua, puteti sa imi recomandat un avocat care sa faca demersurile precizate mai sus, in maniera prezentata de Dv? Am inteles ca nu toti pot face astfel de atestari....Multumesc.

Alte discuții în legătură

Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)
Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)