avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:24, 23 Octombrie 2018
Buna seara,
Se dezbate succesiunea la notar mostenitori fiind copiii bunicii si dumneavoastra.
Atentie, nu ati primit TOATA casa ci doar COTITATEA DISPONIBILA!
Nu exista nici un urmas in viata.
Da. Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica dvs.
La dezbaterea succesiunii este obligatorie prezenta dvs si a celorlalti mostenitori rezervatari (bunicul, copiii in viata ai bunicii si nepotii de la copiii decedati ai bunicilor, dupa caz). Legea stabileste o cota in favoarea mostenitorilor rezervatari, impotriva vointei defunctului, manifestata prin testamente si donatii.
Daca acestia sunt de acord cu testamentul, pot da declaratii de renuntare la succesiune, situatie in care, in baza testamentului, dvs veti deveni unic mostenitor.
Daca nu sunt de acord cu testamentul, pot solicita reductiunea acestuia, pentru incalcarea rezervei succesorale. Ceea ce inseamna: fie impartirea fizica a imobilului, fie obligarea dvs la achitarea unei sume de bani.
Si daca nu este in viata nici un potential mostenitor?
Cati copii au avut bunicii?

Alte discuții în legătură

Acte succesiune andreimihaita andreimihaita matusa mea are un testament facut la notariat de unchiul meu decedat prin care ii lasa tot. o poate ajuta la succesiune daca unchilu a avut un copil ... (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Testament dinuadela dinuadela Apelez la bunavointa dvoastra cu urmatoarea intrebare: Se poate lasa prin testament partea de mostenire a unui imobil unei persoane din afara familiei (amanta, ... (vezi toată discuția)