avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru reconstituirea vechimii în munca 1998-2000. Sunt suficiente ca probe contractul din acea perioadă și o adeverință de salariu? Nu mai am cartea de muncă

As dori sa fac o actiune in instanta pentru reconsituirea vechimii in munca pentru perioada 1998-2000. Nu mai sunt in posesia carnetului de munca ci doar a contractului de munca inregistrat la Camera de munca. Fostul angajator a fost lichidat si activitatea a fost preluata de o alta firma ce mi-a eliberat o adeverinta de salar. Nu am posibilitatea de a aduce martori in proces.
Probele de mai sus sunt suficiente pentru obtinerea hotararii judecatoresti ? Procesul se va deschide impotriva Casei de pensii sau a firmei actuale ce a preluat activitatea fostului angajator?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 5 August 2020
Cum a fost preluat fostul angajator?
Am aprofundat si de fapt firma si-a schimbat doar denumirea si actionariatul pastrandu-si pozitia in Registrul comertului. Revenind la dubiul meu intrebarea actualizata ar fi: cu adeverinta de salar si vechiul contract de munca e suficient sa incep actiunea in instanta de reconstituire a vechimii? Catre cine se va indrepta actiunea: Casa de pensii sau fostul angajator?
Multumesc
Daca societatea mai exista, de ce nu solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime?
Din cate am inteles vechimea in munca stabilita pana in 2010 se probeaza doar cu cartea de munca sau in instanta. Chiar daca angajatorul mi-ar elibera o adeverinta cu noul model in vigoare (din 2018 mi se pare) la Casa de pensii nu mi-ar accepta-o ca proba dat fiind ca e relativa la o perioada non certificabila prin Revisal etc.
Gresesc pe undeva eu?
Gresiti ....

1. Despre ce perioada este vorba, anterioara sau ulterioara datei de 01.01.2011?

2. Daca vorbim despre perioade anterioare datei de 01.01.2011, acea perioada este mentionata in carmetul de munca ?

Alte discuții în legătură

Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatăl meu nu își găsește cartea de munca . a ... Mariya22 Mariya22 Buna ziua! Tatăl meu nu își găsește cartea de munca . A mers la casa pensiilor , ITM dar nu ia dat nicio informație. La ANAF la găsit precum a cotizat ... (vezi toată discuția)
Pierderea cartii de munca ce se poate face atunci cad o persoana ... JOHNVASILE JOHNVASILE Pierderea Cartii de Munca Ce se poate face atunci cad o persoana si-a perdut cartea de munca si a indeplinit varsta de pensionare (vezi toată discuția)