avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem deranjați constant de zgomotele de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem deranjați constant de zgomotele de la repetiția unei fanfare din clădirea bisericii penticostale de lângă noi. Există o măsură legală prin care putem soluționa aceasta problemă?

Buna ziua,
Am construit o casa langa o sala de evenimente a bisericii penticostale, care ulterior s-a transformat in sala de repetitii pentru fanfara .
Cladirea respectiva Se afla la 7 metri de casa noastra, cu balcon, scara si ferestre de vedere la parter si etaj situate la 1,8 metri de gard si cu deschidere directa la domeniul nostru. Suntem deranjati constant de zgomotele care se aud in timpul repetitiilor si am dori sa stim daca exista o masura legala prin care putem solutiona aceasta problema.

Va multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: HElenab , utilizator 15:55, 30 Octombrie 2018
Gasiti legislatia aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Aveti in vedere pct.2 art.25-27
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Am dori sa stim daca exista o cale legala prin care sa ii determinam sa isi zideasca cu caramida de sticla ferestrele cu deschidere directa spre curtea noastra. Mentionez ca exista si un balcon cu scara la etajul cladirii lor si care este practic la aprox. 30cm de gardul nostru si la 5 metri inaltime. Este inutil sa specific faptul ca nu pot chema autoritatile abilitate de fiecare data cand acestia au repetitii.
Va rog sa ne ajutati cu o solutie.

Multumesc anticipat!
Nu cred ca ii veti putea obliga sa-si zideasca unele ferestre. Legea ii obliga doar la pastrarea linistii in anumite intervale de timp.
Puteti sesiza autoritatile ori de cate ori va deranjeaza. Dupa cateva amenzi primite pentru zgomot se pot remedia multe neajunsuri.
Cumva trebuie sa rezolvam situația, clădirea la etaj are doar o sala imensa cu geamuri pe toate părțile dar atunci când se fac repetițiile ei deschid doar geamurile care dau spre curtea noastră. Le-am tot semnalat problema dar ei o dau în continuare ca de ce nu am vrut sa le vindem lor terenul ...și asta e foarte supărător
Nu aveti alta solutie decat sa sesizati autoritatile statului daca nu respecta orele de liniste.

Alte discuții în legătură

Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Anexa cladire - definitie HElenab HElenab Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa pun o intrebare aici pe forum. Este legal ca o cladire care are statut de Anexa sa poata functiona ca sala de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc o consultare cu privință la intimitatea ... DanaLG DanaLG Bună ziua, doresc o consultare cu privință la intimitatea din proprietatea privată care îmi este deranjată de un imobil de 12 metrii înălțime care are ... (vezi toată discuția)