avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice plata membrilor comisiei de evaluare pentru evaluarea ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

plata membrilor comisiei de evaluare pentru evaluarea ofertelor depuse

Doresc sa stiu daca membrii comisiei de evaluare pentru ofertele depuse la atribuirea unui contract de lucrari pot fi platiti (baza legala).
Cel mai recent răspuns: mefistos , utilizator 09:41, 24 Noiembrie 2009
H925/2006 reglementeaza la CAP.6 - Evaluarea ofertelor - toate aspectele referitoare la atributiile Comisiei de evaluare precum si pe cele ale expertilor cooptati. Din pacate, nu se face nicio precizare referitoare la aspectele care va intereseaza pe dumneavoastra. La noi in institutie, se intrunesc comisii pentru evaluarea ofertelor cel putin de doua ori pe saptamana, dar munca este patriotica. Autoritatea contractanta, cea care are obligatia potrivit Art. 71, sa desemneze persoanele responsabile pentru evaluarea ofertelor, ar trebui sa gaseasca si modalitatea de recompensare a acestora. Noi am incercat sa inseram in Contractul Colectiv de Munca o asemenea prevedere, dar nu s-a ajuns la un consens.
Nu exista nicio prevedere legala in legatura cu plata membrilor comisiei, pentru ca se presupune ca face parte din fisa postului.
Daca sunt experti, din exteriorul autoritatii contractante, este bine sa se faca un contract de consultanta.
o alta lacuna a legiuitorului.Dar daca unii membrii ai comisiei de evaluare nu au trecuta in fisa postului evaluarea licitatiilor publice,se considera atributii suplimentare si in consecinte se remunereaza in plus?.Se presupune ca evaluarea ofertelor este o atributie suplimentara pentru care nu a fost angajata persoana respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Expert cooptat andr33apn andr33apn Buna ziua, Expertul cooptat poate cuprinde in raportul sau punctajul acordat factorilor tehnici?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Conflict de interese mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Buna ziua, am o procedura in derulare pentru care am achizitionat servicii de consultanta pentru intocmire documentatie, sprijin in evaluare precum si sprijin ... (vezi toată discuția)