Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

maternitate

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu demersurile necesare care trebuiesc facute de angajator pentru o salariata cu sarcina de 14 saptamani, pentru modificarea programului de lucru la 6 ore
Cel mai recent răspuns: silana07@yahoo.com , utilizator 16:13, 29 Octombrie 2018
Buna ziua,
Poate va ajuta prevederile OUG 96/2003-Protectia maternitatii la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art.13
În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normală de munca din motive de sănătate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de munca, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.
Intrebati si medicul de medicina muncii cu care aveti incheiat contract, ar trebui sa stie si el toata procedura...
OUG 96/2003 cu modificarile si completarile ulterioare il gasiti aici
[ link extern ]
Inspectorul de resurse umane se va ocupa de demersuri sau colegul de la ssm?
Va multumesc
Din ce cunosc... ar fi in atributiile colegului de la SSM si ale medicului de medicina muncii...
Poate va ajuta si informatiile de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc de răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea tichetelor de masa la gravide Georgianaelena15 Georgianaelena15 Buna seara! Cum se acorda tichetele de masa la gravidele cu program redus? In funcție de numărul de ore lucrate sau in funcție de numărul de zile? Fiecare ... (vezi toată discuția)
Dr. gravidei Sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca este legal sa lucrez pana la ora 23:00.
Va multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)