avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... obiectiuni ref la expertiza ,evaluare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

obiectiuni ref la expertiza ,evaluare

Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ,trimite Hot. catre d-l expert.
D-l expert citeaza numai pe reclamant pt.rezolvare ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:57, 7 Februarie 2019
In practica pentru elaborarea raspunsului la obiectiuni partile nu sunt convocate. Daca expertul considera ca are nevoie de informatii suplimentare poate convoca ambele parti. Nu este legal sa fie convocat numai una din parti (reclamantul sau paratul). Aduceti la cunostinta instantei acest viciu de procedura. si solicitati refacerea raspunsului la obiectiuni cu convocarea tuturor partilor.
ing. Ioan Ciobanu
Nu imi este in clar, citez: " .... Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta, trimite Hot. catre d-l expert. ...." Un alt expert a trebuit sa dea raspuns la obiectiunile formulate ?!
Aceeasi expert.
Multumesc pt.raspunsuri primite ,sa clarific :raspunsul la obiectiunile reclamantului dl expert inca nu a depus ,nu stiu daca reclamantul e citat sau nu .Intrebarea mea era daca dl expert ne citeaza pe amandoi sau numai pe cel care a inaintat obiectiuni.
Din raspunsul d-lui ing. Ciobanu am inteles, ca daca e cazul pe amandoi ne citeaza. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu ca pentru a formula raspuns la obiectiuni sa fie citate partile in proces. De regula nu sunt citate, observatiile formulate de partile in proces facand referire la elemente continute in concluziile raportului de expertiza si la documente aflate in dosarul cauzei.
Daca se furnizeaza informatii/ documente suplimentare o data cu observatiile la raportul de expertiza, acestea trebuie aprobate de instanta de judecata si apoi se introduc in dosarul cauzei.

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Expert chemat in instanta pt lamuriri ContSters344547 ContSters344547 Buna! Dupa o a doua expertiza judiciara la care fiecare parte a avut asistent expert s-au facut obiectiuni de ambele parti.S-au aprobat si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)