avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere e-scutere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere e-scutere

Buna seara,

Ma intereseaza sa pornesc o afacere cu inchiriere scutere electrice.
Voi dispune atat de spatiu de stocare (depozit), cat si o echipa de mecanici, etc.
Cam ce ar trebui indeplineasca o astfel de firma?
Grila de tarifare va fi calculata atat la ora, cat si la zi, in anumite cazuri.

Multumesc,
C
Cel mai recent răspuns: Commission , utilizator 18:11, 10 Noiembrie 2018
Va trebui sa infiintati la registrul comertului un srl cu capitalul social peste 45000 lei si cu minim 2 salariati cu contract de munca, cu codul caen pentru activitatea principala 7711 Activitati de inchiriere si leasing de autoturisme si autovehicule rutiere usoare Aceasta clasa include: -servicii de inchiriere si leasing operational pentru urmatoarele tipuri de vehicule: -autoturisme si alte autovehicule rutiere usoare fara sofer (sub 3,5 tone) Aceasta clasa exclude: -inchirierea sau leasing-ul autoturismelor sau autovehiculelor rutiere usoare cu sofer, vezi 4939
Daca aveti indeplinite ambele conditii adica capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați puteti opta pentru a fi impozitat cu impozit pe profit. Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%.
Din acest capital social o sa puteti sa achizitionati pe firma cu factura scuterele electrice asa ca va puteti ridica cu valoarea la cat puteti. Deci nu faceti nicio achizitie pana nu veti avea inregistrata firma la registru comertului si finante.
Va infiintati la registrul comertului srl-ul cu sediul socal la domiciliul dumneavoastra a asociat unic si cu punctul de lucru la adresa unde veti avea depozitul, atelierul si locul in care va poate contacta clientii.
Multumesc foarte mult. Stiti cumva daca este nevoie de o autorizatie de la Primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen inchiriere remorci Rebbeca Rebbeca Buna ziua.Ma puteti auta in alegerea codului caen pentru o firma ce se va ocupa cu inchirirea de remorci sub 3,5 tone? Nu gasesc decat peste 3.5 tone in ... (vezi toată discuția)
Firma inchirieri auto - autorizatie bhusdup bhusdup Buna ziua, Recent am infiintat un SRL (primul infiintat) cu codul 7711 -Activitati de inchiriere si leasing de autoturisme si autovehicule rutiere usoare ... (vezi toată discuția)
Codul 6024 la srl hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori sa stiu si eu daca acest cod este bun in cazul in care firma vrea sa inchirieze prin contract de comodat niste masini de la o persoana ... (vezi toată discuția)