avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - ISCIR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - ISCIR

In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ISCIR prin infiintarea Companiei Nationale pentru Controlul Cazanel, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune in termen de 60 zile de la data publicarii ordonantei.
Tot in ordonanta se face referire la faptul ca verificarile tehnice in vederea autorizarii functionarii si verificarilor tehnice in utilizare pot fi efectuate de catre persoane fizice si juridice autorizate in acest scop. Cu alte cuvinte ISCIR-CNCIR SA va fi o institutie bugetara, deci plateste salariile, dar veniturile din verificarile tehnice la echipamentelor vor merge la societati private.
Prima mutare? Asociatiile de proprietari/locatari nu vor mai plati 90 de lei pentru verificarea liftului ca pana acum ci "doar" 370 lei.
Cel mai recent răspuns: Turbinistul , utilizator 15:21, 26 Ianuarie 2021
pfffff......de 4 ori !!! #-o..... ce magarie, unde mai pui ca verificarea nu dureaza mai mult de 15 minute X-(
Da, dar semnatura valoreaza foarte mult! :)
Practic e o asumare de raspundere....ma rog!
Asa este, insa, dupa parerea mea,e doar teoretic o asumare de raspundere, fiindca in cazul extrem de nefericit in care se intampla un accident, nu ISCIR- ul raspunde, ci firma care se ocupa de intretinerea ascensorului.
din necunoastere a realitatii, dati raspunsuri si replici inexacte, domnule/doamna rain4est
pai banii respectivi nu sint platiti ISCIR-ului, ci catre firma care face verificarea si care-si asuma responsabilitatea acesteia.
ISCIR-ul isi face bugetul nu din acesti bani, ci din taxele percepute firmelor respective pentru autorizarea/reautorizarea lor si a personalului din subordinea acestora, la fel cum isi fac banii si ANRE pentru (re)autorizarea firmelor si persoanelor in domeniul gazelor si electriciatii
daca tineti neaparat, pe vechiul site ai ISCIR (cel nou fiind in constructie), puteti gasi la PRESCRIPTII TEHNICE toata documentatia necesara a fi stiuta de cei autorizati, precum si actele normative (legile) unde se gasesc si tarifele pe care trebuie sa le plateasca acele firme si persoane autorizate
pentru conformitate, intrati pe
[ link extern ] /
pt carol_lorac
...."din necunoastere a realitatii, dati raspunsuri si replici inexacte, domnule/doamna rain4est
pai banii respectivi nu sint platiti ISCIR-ului, ci catre firma care face verificarea si care-si asuma responsabilitatea acesteia."

Am impresia ca dvs sunteti in necunostinta de cauza sau rupt de realitate. Pot dovedi cu cel putin 10 facturi emise de ei reprezentand taxa de verificare periodica. Cum adica nu sunt platiti ISCIR-ului ??? Pai daca e taxa ISCIR ??? Factura este emisa de ei , iar banii sunt directionati catre altcineva sau ce vreti sa spuneti ?
Pana acum cui ati platit taxa , nu ISCIR-ului ? Inteleg ca din acest an, verificarea va fi facuta de societati private, dar altele decat firma care se ocupa de intretinere , banuiesc, altfel nu ar avea sens.... sa se verifice singuri din 2 in 2 ani.

Alte discuții în legătură

Plata autorizare iscir udau_1966 udau_1966 asociatia noastra de propietari are in exploatare blocuri cu apartamente care detin ascensoare pt a ajunge la etajele superioare.aceste ascensoare sunt ... (vezi toată discuția)
Durata revizie/modernizare lift petroutza petroutza Buna ziua, Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost ... (vezi toată discuția)