avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Buna ziua,
Am și eu o problema. Din Februarie 2016 pana in prezent beneficiez de pensie de urmaș. Întrucât in momentul in care a fost depus dosarul către casa de pensii nu împlinisem încă vârsta de 18 ani, decizia a fost emisă pe numele mamei (ea fiind tutorele legal), in primăvara anului 2016 am cerut ca pensia sa îmi fie virată intr-un cont bancar. Am mers la casa de pensii sector 3, am depus o cerere și un extras de cont (mentionez faptul ca, contul bancar era pe numele meu, întrucât implinisem 18 ani), cererea a fost aprobată și pana in Septembrie 2018 am primit pensia in contul respectiv. In luna Octombrie pensia nu a venit pe motiv ca nu am depus o adeverința ce sa dovedească ca, îmi continui studiile, am depus tot in luna Octombrie adeverința iar luna aceasta trebuia sa primesc pensia in cont, in mod normal (aceeași problema legată de adeverința am întâmpinat-o și anul trecut, însă s-a rezolvat fără alte probleme). Din păcate luna aceasta pensia nu mi-a intrat in cont, am primit o notificare cum ca pensia a fost trimisa la posta și numai mama mea putea merge sa o ridice, chiar dacă eu am aproape 21 de ani, deoarece ea este reprezentantul meu legal (așa scrie aici, așa facem - a fost răspunsul doamnelor de la posta). Nemulțumita am fost la casa de pensii sa întreb ce s-a întâmplat și de ce mi-au trimis pensia la posta in loc sa o vireze pe card, prima data mi-au spus ca, contul pe care l-am comunicat este un cont de economii și din cauza aceasta n-au putut vira banii după care doamnele s-au răzgândit și mi-au spus ca de fapt, cei de la ING nu au mai acceptat sa se facă viramentul in contul respectiv deoarece numele titularului (eu), nu corespundea cu numele tutorelui (mama). Menționez ca nu am primit nicio înștiințare cum ca mi se va opri pensia sau motivul pentru care va trebui sa o ridic de la poștă. Ulterior discuției am fost la un sediu de la ING și cei de acolo au fost dispuși sa îmi trimită un răspuns oficial cum ca, ING nu a efectuat nicio acțiune care sa împiedice viramentul pensiei. Îmi puteți spune ce măsuri pot lua in acest caz împotriva celor de la casa de pensii?
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Anddreea24, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa de pensii, data in judecata sau nu? denisafv denisafv Bună ziua! Am mai scris o data despre problema mao delicată legată de pensia mamei mele, dar acum lucrurile au evoluat putin. Pe scurt, situația este ... (vezi toată discuția)
Poprire prin blocarea conturilor bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Multumesc tuturor pentru timpul alocat formularii raspunsului. Ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt si de drept si deoarece sunt patit ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas corinaghiur corinaghiur Buna ziua, Sunt anul 5 la facultate si am primit pensie de urmas pana luna aceasta(octombrie). In fiecare an am trimis adeverinta de student, ca si anul ... (vezi toată discuția)