Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Locuiesc de 50 ani in casa parinteasca ,unde am facut investitii de circa 10000 euro cu acord verbal ,scris,din partea parintilor.Eu am avut grija de gospodarie si de parinti pana au decedat.Acum a venit fratele si doreste partea.Mentionez ca el nu sa implicat in ingrijirea parintilor sau a gospodariei ,doar venea in vizita. Ce ma sfatuiti?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:29, 21 Noiembrie 2018
Sa contactati un avocat si sa dezbateti succesiunea dupa parinti, pe cale judecatoreasca.
Era bine sa fi incheiat cu parintii dvs un contract de intretinere sau de donatie, cat erau in viata.
Oricum, si daca ajungeti in instanta, este foarte posibil sa fiti obligat sa achitati fratelui o sulta, proportionala cu cota ce ii revine din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație casa parinteasca Rentzu Rentzu Bună ziua. Casa în care locuiesc a fost casa părintească, construită de către ambii părinți, dar intabulata doar de tata după decesul mamei. Tata a ... (vezi toată discuția)
Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)