avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care sunt pasii pentru punerea in aplicare a unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care sunt pasii pentru punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive?

in primul rand as dori sa va salut si sa va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la o hotarare judecatoreasca definitiva.
Mai exact in prima instanta am fost declarat nevinovat pentru infractiunea de delapidare iar la recurs a fost schimbata in parte solutia si am primit un an cu suspendare cu o perioada de incercare de 3 ani + plata prejudiciului in solidar cu o alta persoana.
Am de achitat partea mea o suma destul de maricica (35.000 lei)

*Vroiam sa va intreb care sunt pasii pentru punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive ca aceasta?

*Daca eu nu detin nimic pe numele meu cum se poate recupera acest prejudiciu? ( am o rata la un credit la banca :)

*Se poate face o intelegere cu fostul angajator pentru o plata esalonata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: popescu_escu , utilizator 21:06, 22 Noiembrie 2018
Buna seara,
Se poate face esalonarea la o intelegere cu creditorul.
Daca nu platiti acea suma nu veti fi reabilitat si se vor executa silit cu privire la orice bun sau venit.
Multumesc pentru raspuns. Exista posibilitatea ca in acest timp sa intervina prescriptia executarii silite, se poate ajunge aici daca nu au ce executa? Cel mult pot pune o poprire pe un salariu minim pe economie?

Intreb in ideea ca au fost total neseriosii cu mine, eu unul manifestandu-mi intentia de a achita esalonat inainte de inceperea procesului de urmarire penala acum 5 ani de zile si prezentandu-le situatia ca nu detin bunuri sau depozite/conturi la banci pe care sa le execute intr-un final.
Si am primit un raspuns sec cum ca vor sa ma bage in inchisoare, chiar daca aveau cunostinta ca prejudiciul creat a fost in culpa si nu intentionat, chiar participand cu ei activ pentru recuperarea prejudicului din piata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscul executarii silite a apartamentului intr-o cauza penala mridential mridential Buna ziua, Am fost condamnat la instanta de fond pentru o infractiune legata de comertul electronic. In dosar sunt aproximativ 20 de inculpati si 50 de ... (vezi toată discuția)
Efectele dezincriminarii asupra raspunderii civile Meggy2018 Meggy2018 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce se intampla cu raspunderea civila in cazul in care cineva este condamnat penal definitiv si dupa pronuntarea hotararii de ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent-!!!!!!!!!!!! laura_75 laura_75 cred ca am gresit si am postat mesajul in alta parte .buna ziua am si eu o problema .am avut 2 credite la bcr care acum au fost vandute la o firma de ... (vezi toată discuția)