avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot sa fiscalizez casa de marcat pt pfa?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot sa fiscalizez casa de marcat pt pfa?

Am o casa de marcat pe firma mea. Firma este fără activitate de 10 ani . Vreau să îmi fac un pfa. Pot sa fiscalizez acea casă de marcat pt pfa? Si cat m-ar costa?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:28, 25 Noiembrie 2018
Buna ziua. Aveti nevoie de o casa de marcat cu jurnal electronic , este obligatoriu cu 01.11.2018,iar modelul vechi cu rola de hartie nu mai e acceptat. Intrati de ex. pe tehnicafiscala.ro, intrebati acolo cat costa un model simplu de casa.
Bună. M-am uitat pe site-ul cu case de marcat. Exact asa am si eu. Vrea sa stiu mai exact de ce nu este bună. Care este diferenta? Ce inseamna jurnal electronic? Precizez faptul că eu o sa am nevoie la salon de cosmetica. Normal ca asa stau lucrurile in romania. Sa faca vânzări la casele de marcat noi. Sa faca ei o avere imensa ca schimba toate casele de marcat din toată țara. Si noi care ne chinuim sa câștigăm niște bănuți ne arde de tot. Nu toti suntem prosti si ne dăm seama cum functioneaza sistemul asta minunat.

Constantin Vera a scris:

Buna ziua. Aveti nevoie de o casa de marcat cu jurnal electronic , este obligatoriu cu 01.11.2018,iar modelul vechi cu rola de hartie nu mai e acceptat. Intrati de ex. pe tehnicafiscala.ro, intrebati acolo cat costa un model simplu de casa.

Buna ziua. Se raporteaza lunar la Anaf pana pe 20 ale lunii urmatoare, declaratia A4200 .In declaratia A4200 se importa anumite fisiere generate din casa de marcat cu jurnal electronic. Se semneaza electronic declaratia si se depune la Anaf ca restul declaratiilor fiscale. Vechile case de marcat, nu exporta, din ce stiu eu asemenea fisiere necesare declaratiei lunare. Intrebati direct un furnizor de case de marcat.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare on-line din casele de marcat kisskontir kisskontir Cum se procedeaza concret pentru a raporta rulajul lunii din casele de marcat cu jurnal electronic? (vezi toată discuția)
După ce se înființează pfa-ul, pot cumpăra imediat casa de marcat? Magbd Magbd Buna ziua, După ce ridic actele de înființare a PFA-ului de la ONRC și cumpăr stampila, pot să cumpăr imediat și casa de marcat? Casa de marcat ... (vezi toată discuția)
Declaratia catre anaf pentru noua casa de marcat Luminita Stefan Luminita Stefan Buna ziua !Pentru contribuabilii mici obligativiatatea schimbarii este cu 01.11.2018,cei care au achizitionat mai devreme au obligatia transmiterii declaratiei ... (vezi toată discuția)