avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plan evacuare urgente civile chirias
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plan evacuare urgente civile chirias

Buna ziua,
In cazul unei cladiri care are mai multi chiriasi, cui revine obligatia intocmirii planului de evacuare la urgentele civile? Ce atributii are in acest sens proprietarul cladiri, respectiv chiriasii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 27 Noiembrie 2018
Conform dispozitii in vigoare L nr 196/2018,exista posibilitatea organizarii de asociatie de chiriasi in temeiul disp OG nr 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
Studiati disp art 23,24,25,26 din L nr 196/2018
Multumesc pentru raspuns! Sunt vinovat ca am fost prea lapidar in exprimare. Este vorba despre chiriasi persoane juridice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul prezentat de dvs. intra in discutie autorizatia ISU-psi care se solicita de catre proprietar si se obtine pentru intreg imobilul.
In documentatie se mentioneaza activitatile chiriasilor si masurile care iau pentru prevenire, inclusiv evacuare personal.
Intocmirea planului de evacuare (una din masurile care se iau) este in sarcina proprietarului. Planul de evacuare se intocmeste pe intreg imobilul fiind comune - caile de comunicatii si acces (scari, lift, scari de incendiu, etc.), instalatia de curenti slabi pentru telefonie fixa si respectiv pentru avertizare de incendiu, instalatia de stins incendiu, hidranti, prizele de pamant, etc.
La schimbarea chiriasului, se cere o noua autorizatie ISU-psi.
Fiecare chirias, firma/ persoana juridica se incadreaza cu spatiul inchiriat si proprii lucratori (echipe de interventie la incendiu) in planul general de evacuare si interventie psi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)