avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cine este responsabil cu SU intr-o locatie inchiriata?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cine este responsabil cu SU intr-o locatie inchiriata?

O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii,

Cine trebuie sa se ocupe de SU (planuri/semne de evacuare, stingatoare etc) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 23 Martie 2016
Chiriasul trebuie sa desemneze un lucrator din randul propriilor salariati pentru a desfasura activitatea de psi-su.
In privinta responsabilitatilor se respecta prevederile Legii nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind securitatea la incendiu, care mentioneaza:
-art.19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
a) sã stabileascã, prin dispozitii scrise, responsabilitatile si modul de organizare pentru apãrarea împotriva incendiilor în unitatea sa, sã le actualizeze ori de câte ori apar modificãri si sã le aducã la cunostintã salariaþilor, utilizatorilor si oricãror persoane interesate;
b) sã asigure identificarea si evaluarea riscurilor de incendiu din unitatea sa si sã asigure corelarea mãsurilor de apãrare împotriva incendiilor cu natura si nivelul riscurilor;
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective.
-art.20 Persoanele fizice, asociaţiile familiale sau persoanele juridice care deţin părţi din acelaşi imobil trebuie să colaboreze pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin din prezenta lege, în vederea asigurării măsurilor de apărare împotriva incendiilor pentru întregul imobil.
In cazul dvs., proprietarul spatiilor comerciale trebuie sa solicite si sa obtina avizul ISU, iar chiriasii sa colaboreze pentru asigurarea masurilor psi in intregul imobil.
Avizele/ autorizatiile ISU se elibereaza pentru intreaga locatie, nu numai pentru un spatiu anume, inchiriat, luandu-se in considerare existentata unor spatii, instalatii si dotari comune (cai de acces si de evacuare, iluminat de siguranta, instalatii de stins incendii, lift, scari exterioare, de incendiu, etc.) ale locatiei.
Responsabilul psi-su al proprietarului colaboreaza cu cel al chiriasului pentru activitatile comune.
Responsabilul psi-su al chiriasului are in plus atributii legate de activitatile specifice firmei care a inchiriat spatiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Aviz isu zigo66 zigo66 Buna ziua, am inchiriat un spatiu intr-o cladire a cooperativei de consum si cand am fost sa obtin autorizatie de la ISU mi-au fost solicitate, avizele ISU ... (vezi toată discuția)