avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Monitorizare video și audio a unei instituții ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Monitorizare video și audio a unei instituții școlare

Bună ziua!
În ce condiții legale se poate monitoriza, video și audio, o instituție școlară? Menționez că se intenționează montarea camerelor de supraveghere și a microfoanelor în toate zonele care urmează:
- holuri
- săli de clasă
- cabinete
- biblioteca școlară
- spațiul exterior/ curtea instituţiei
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: MunteanuNicolae , utilizator 15:01, 5 Decembrie 2018
In baza unui proiect, cu o firma autorizata se poate monta supraveghere video cu respectarea prevederilor Legii nr. 333/ 2003 si a Legii nr. 677/ 2001. Gasiti legile pe internet.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!
Totuși, există destul de multe ambiguități care pot genera interpretări...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
MunteanuNicolae, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu se interpreteaza ci se respecta intocmai. Nu vad ce considerati ambiguu si de interpretat la obligatii legale - de a face proiect de catre o firma autorizata, a monta camere de supraveghere conforme CE (puse in vanzare numai cu declaratie de conformitate si certificat de calitate) si a executa lucrarile de catre o firma autorizata care are angajati, lucratori autorizati. Autorizarea firmelor/ lucratorilor este in sarcina politiei.
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Problema se refera la informarea și acceptul angajaților...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informare Da, acceptul nu este necesar/ cerut de lege, doar in anumite situatii. Nu se pot instala camere de supraveghere in WC-uri, vestiare, sala de dusuri.

Alte discuții în legătură

Montare camere supraveghere marius1808 marius1808 legal sau ilegal montarea de camere de supraveghere la firma propie,doar in sala de productie sau vanzare (vezi toată discuția)
Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)