avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exercitarea autoritatii parintesti

Buna seara,va rog frumos,as dori cateva sfaturi.Sant in proces de exercitarea autoritatii parintesti(voi folosi termenul de custodie ptr ca este mai scurt ca exprimare).Voi cere custodia exclusiva ptr fetita mea de un an si jumatate,,bazandu-ma pe faptul ca paratul a fost condamnat ptr detinere de droguri de risc ptr consum propriu si complicitate la trafic de droguri de risc.A fost condamnat in martie 2017 la 2 ani 2 luni 20 zile ,cu suspendarea executarii pedepsei si cu un termen de incercare de 4 ani.Procesul l-a introdus avocatul meu in mai 2018 .apoi a urmat vacanta judecatoreasca,primul termen a fost in octombrie 2018 ,termen la care paratul s-a prezentat fara avocat si a cerut un termen ptr angajare de avocat.La termenul urmator in noiembrie 2018 eu nu m-am putut prezenta din motive medicale,dar m-a reprezentat avocatul.INREBARI la care va rog din suflet sa mi dati sfaturi:1-Mie nu mi-a sosit intampinarea paratului acasa si nici la biroul avocatului meu.Intampinarea a fost depusa la al doilea temen,din noiembrie2018 .Inteleg ca paratul are drepul sa depuna intampinare,dar nu are dreptul sa ceara probe sau sa invoce exceptii.Asa este? 2-Daca avocatul meu nu a cerut in actiune,ca proba -analiza de sange a paratului ,din care sa rezulte daca se mai drogheaza,poate cere aceasta proba ,la termenul urmator (cand se va audia martorii) ,iar instanta sa mai acorde inca un termen ptr prezentarea analizei sangelui de catre parat,apoi judecatoarea sa pronunte sentinta?3-deoarece judecarea procesului se face in alta localitate,avocatul meu poate consulta online intampinarea depusa de parat la dosar?4-paratului in conditiile suspendarii executarii pedepsei ,i se impunea drept conditie ,sa-si anunte in termen de 5 zile daca-si schimba domiciliul si cu toate acestea el nu s-a conformat ,adica cand a venit DGASPC-ul sa -i faca ancheta sociala,la adresa de pe buletin,familia lui a spus ca numai locuieste acolo,iar el chiar a recunoscut in instanta ca locuieste in ilfov si nu la adresa de pe buletin,,cerand sa se faca ancheta acolo,dar aceasta adresa nu a fost anunta oficial de el la politie. Se poate spune acest lucru in instanta,ptr a arata ca paratul sfideaza legea?In incheiere va multumesc mult ptr raspunsuri si va dores tot binele din lume.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
mioara54, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)
"""divort cu minori"."poate fi un "raport de ancheta sociala"atacat ca fiind un fals ? Manole Dumitru Manole Dumitru Din declaratia martorului (mama paratei) propus de parata in declaratie arata ca locuieste la mama paratei. Si raportul de ancheta sociala s-a efectuat la ... (vezi toată discuția)
Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)