avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt mamele studente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt mamele studente

Buna ziua.Am ineput cursueile unei facultati la zi in anul 2005.in 2007 am nascut fetita, iar in 2008 am intrerupt studiile pt ca eram insarcinata din nou.am nascut in martie 2009 si in septembrie 2009 am reluat cursurile aceleasi facultati la zi.Va rog frumos sa imi aduceti la cunostinta daca pot beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului.mentionez ca am intrerupt cursurile in 2008 din cauza ca nu aveam cu cine sa imi las fetita pt a merge la cursuri si am reluat anul acesta cursurile.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:46, 15 Noiembrie 2009
OUG 148/2005, art 1 "persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară". Inteleg ca nu indepliniti aceasta conditie.
Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile ulterioare, a fost completat , prin Legea nr.240/2009, dupa cum urmeaza:

— Dupa litera l) se introduce o noua litera, litera m), cu urmatorul cuprins:

„m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.”
@freeelis, multumesc pentru observatie.
Procedez la actualizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil a doua facultate lilishor lilishor Buna ziua, As dori sa stiu daca se acorda indemnizatia de crestere a copilului si daca esti la a doua facultate, cu taxa, la zi. Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil masteranzi anamaria_v anamaria_v Buna ziua! Sunt studenta in anul I la master, la stat / zi. Am aflat ca sunt insarcinata si voi naste la inceputul luui iulie. As dori sa stiu daca voi putea ... (vezi toată discuția)
Postliceala sanitara emilia_ionela emilia_ionela sunt interesata sa stiu daca la postliceala de sanitara particulara este in vigoare legea 240/2009 ? (vezi toată discuția)