avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diferenta zile fara plata si concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diferenta zile fara plata si concediu fara plata

Exista vreo diferenta intre zilele fara plata prevazute de legea privind rationalizarea cheltuielilor publice, 329/2009, si concediu fara plata din Codul Muncii?
Ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: tira anca , utilizator 14:22, 6 Ianuarie 2010
Diferenta este:
- zilele libere din Legea 329 sunt IMPUSE de catre guvern personalului bugetar
- concediul fara plata din Codul muncii se poate lua la solicitarea angajatului.

In rest........ finalitatea este tot fara bani
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Buna ziua !
Concediul fara plata din Legea 329/2009 se atribuie numai personalului bugetar, cel din codul muncii oricarei persoane angajate( bugetar sau nebugetar) si numai in conditiile expres prevazute de codul muncii( adic numai pentru anumite situatii).
Cu stima !
O sa fie multe discutii pe teme asta...deocamdata parerile sunt in sensul ca legea
329 este legea speciala in raport cu prevederile Codului muncii, ce introduce o noua notiune concediu fara plata din ratiuni economice...cat de legala e acesta prevedere...ramane de vazut
Art 10 Legea 329/2009
(6) Zilele libere sau, dupa caz, reducerea programului de lucru prevazute la alin. (1) si la alin. (3)—(5) nu afecteaza durata concediului de odihna anual si sunt asimilate unei perioade de activitate, inclusiv in specialitate, efectiva. Salariatul beneficiaza in aceasta perioada de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decat cele salariale.
Acestea sunt beneficiile zilelor libere si angajatorul vi le acorda oricand doreste.
Concediul fara plata nu are beneficii - nu constituie vechime si nici stagiu de cotizare, dar il solicitati dvs.
exact la asta ma refeream! la legalitatea acestor zile si daca aceste pot fi asimilate concediului fara plata si conditiilor de acordare a acestuia!
Pot fi contestate in anumite conditii aceste prevederi ale acestei legi, 329/2009, avand in vedere faptul ca singurul afectat de aceasta lege este numai salarul, celelalte drepturi nefiind afectate?
Daca a fost decalarat constitutionala legea mai pot fi contestate prevederile acestei legi?

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 referitor la reducerea cheltuielilor cu personalul vodax vodax buna ziua, ma numesc cristi s si lucrez in domeniul medical (asistent medical) as dori sa intreb daca este prevazut undeva in aceasta lege ca 15.5% sa fie ... (vezi toată discuția)
Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu fara plata Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori un sfat juridic.La noi in institutie suntem obligati sa semnam un tabel prin care ne angajam sa acceptam in perioada noiembrie-decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)