avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata trimestriala dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata trimestriala dividende

Buna ziua!

Care este ordinea corecta a lucrurilor ce trebueisc facute pentru plata dividendelor? a) Intai AGA, apoi bilant intermediar, apoi plata? sau b) Intai AGA, apoi plata si in termen de 30 de zile bilantul? c) Sau intai bilant apoi AGA? Vreau sa platesc acum in ianuarie conform profitului realizat in trimestrul IV. Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex_tz2000 , utilizator 23:32, 22 Decembrie 2018
Pentru trimestrul IV dividendele se pot plati numai dupa aprobarea bilantului si repartizarea profitului.
Inteleg ca practic dividendele nu se pot plati de 4 ori pe an? La octombrie, noiembrie, decembrie nu se mai face bilant intermediar? Daca bilantul final il fac in aprilie eu pana atunci nu pot repartiza profitul aferent trimestrului IV? Practic in aprilie as putea repartiza atat profitul ramas nerepartizat din 2018 dar si profitul trimestrului I din 2019. Pentru acesta din urma care e ordinea pasilor care trebuiesc facuti?

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Bilantul se face obligatoriu la sfarsit de an si la sfarsitul primului semestru la firmele care in anul anterior au depasit un anume nivel al cifrei de afaceri. Bilant trimestrial s-a depus pana in 1998, daca nu ma insel. Bilanturi lunare nu prea exista decat in situatia desfiintarii firmei, sau comasarii cu o alta firma.
Vorbeam despre modificarea recenta care permite firmelor sa plateasca dividente optional si trimestrial dupa intocmirea unui bilant intermediar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de ultimul trimestru, nu se poate face bilant intemediar ci doar cel de sfarsit de an. Bilantul se poate face si depune oricand dupa terminarea anului, chiar daca termenul limita este sfarsitul lunii mai.

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende trifarm trifarm Repartizarea dividendelor din cont 117 -profit nerepartizat din anii anterior poate fi efectuata in cursul anului fara bilant intermediar? Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Distribuirea profitului camelia adina camelia adina intrebare: daca profitul net aferent 2011 nu se repartizeaza( ramane nerepartizat) , se trece in contul 117 in ianuarie 2012 ( 121=117 xxxx) se mai poate ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron. Va rog sa mi spuneti: Nota de repartizare pe ... (vezi toată discuția)