avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare mj. fix de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare mj. fix de la persoana fizica

O societate poate cumpara un calculator de la o persoana fizica iar plata sa se faca cu o chitanta de mana?" Am platit lui X suma de reprezentand plata calculator".Persoana care il vinde trebuie sa justifice ceva sau sa plateasca vre-un imozit?
Iar inregistrarea contabila sa fie 303=5311?
Cel mai recent răspuns: andreicat , utilizator 13:04, 31 Mai 2006
Nu se poate introduce in contabilitatea unei firme o chelt. fara factura fiscala (cu o mica exceptie - val sub 100 RON dar cu bon fiscal )
societatea poate face un contract de vanzare-cumparare cu p.f. si, in baza contractului dispune plata ori prin casierie (cu numerar), ori prin banca, in contul cumparatorului. E la fel ca orice cumparare.
sincer din cate stiu nu prea poti sa introduci asa de capul tau si eu am vrut sa introduc tot asa un calc la un pret mai mare pentru ca era cam vechisor . daca calc e mai vechi de 3 ani deja nu mai poti sa il amortizezi. iar daca nu iti trebuieste un evaluator ceea ce nu merita . dar mai bine ti-l iei nou ca il amortizezi si iti scazi si veniturile.daca chiar vrei sa il iei de la terta persoana atunci faci un contract de comodat firma utilizeaza calc dar nu il cumpara.
da-mi mai multe detalii B-) (contabil , avocat , jurist )
Am un sold mai mare la casa si ma gandeam sa mai scap de el.Am cumparat un laptop de la o persoana fizica dar n-am inregistrat plata in contabilitate neavand contract cu persoana respectiva.
pai daca tot ai sold mare fa-i ma o investiti sa fie nu doar de dragul de a scadea soldul. ca te fentezi pe tine :D numai profitul reinvestit (cu cap ) o sa asigure profit pe termen lung .pai e cam greu sa il inreg cum l-ai cumparat pe firma ??? sau pe numele tau ???? ca ti-am zis ca asa ar veni toti cu calc , cu masini , cu case si le-ar supraevalua . cred ca o sa ramai cu laptopul si cu soldul de casa mare in acelasi timp si ti-am zis ca daca calc e mai vechi de 3 ani chiar nu mai poti sa il inreg . cred ca poti sa il inreg si sa iti amortizezi doar ce se considera neamortizat adica se face calc si sa zicem ca el valora 20mil acum 2 ani pai acum poti sa mai amortizezi doar 5-6mil in rest ramane in sarcina ta . sau faci un contract de comodat intre tine ca persoane fizica si tine ca pers juridica .

Alte discuții în legătură

Borderou de achizitie dacian8 dacian8 Care sunt impozitele ce trebuiesc platite de un SRL care achizitioneza produse pe baza borderoului de achizitie ? (vezi toată discuția)
Firma vanzare it second-hand ganadrian ganadrian Buna ziua, Doresc sa infintez o firma de vanzare / prestare servicii in domeniul telecomunicatiilor (telefoane, calculatoare, monitoare, laptop-uri, ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto pe firma de la administrator gps gps buna ziua, administratorul unei firme poate sa isi vanda autovehiculul firmei? ce acte trebuie intocmite intre firma si el? si mai departe, la finante ceva ... (vezi toată discuția)