avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sume necuvenite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sume necuvenite

Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante reale, incaseaza practic niste sume pentru bilete la ordin emise catre societatea platitoare pentru a garanta o linie de scontare a instrumentelor de plata. O parte din sume sunt rambursate prin banca dar o parte au ramas pe casa si nu stiu cum sa rambursez din casierie sume asa de mari.Doar varianta rambursarii prin banca e legala? Din punct de vedere legal cat de grav este faptul ca s-au emis bilete fara facturi si ca s-au incasat bani necuveniti????????
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 11:58, 17 Noiembrie 2009
Veniti cu amanunte.Nu se intelege mecanismul economic al operatiunii.Daca BO sunt date pentru garantare , de ce se incaseaza?
Efectiv se procedeaza in felul urmator: X emite bilete pentru Y pentru ca acesta din urma sa faca dovada unei creante de incasat si care dupa 90 de zile de la emitere se si incaseaza prin contul bancii care face scontarea pentru a parea veridica operatiunea si ca ulterior sa se poata sconta alte bilete, dar este vorba despre acelasi administrator. Practic operatiunile sunt efectuate doar pentru obtinerea scontarilor. In momentul in care se incaseaza banii in contul X, acesta ramburseaza o parte din sume prin cont dar nu chiar tot si nu stiu cat de legal ar fi sa-i ramburseze treptat prin casierie (sunt bani scosi din firma efectiv de catre administrator).
singura modalitate de a regla aceste sume sunt facturile! insa ele genereaza tva de plata si impozit pe profit!
birsanclaudia a scris:

. Practic operatiunile sunt efectuate doar pentru obtinerea scontarilor.

Nu ca as pricepe mai greu , dar despre ce scontare e vorba? E vorba strict de incasarea BO? Practic operatiunea ,eu o vad ca un imprumut intre firme.Firmele nu formeaza un grup?
Este vorba despre o finantare sub forma de linie de scontare din partea unei banci.Pentru a obtine scontarea societatea trebuia sa aduca bilete la ordin drept garantie ca avea sume de incasat de la clienti (nu se cereau din partea bancii si facturile aferente BO).Astfel, fiind vorba despre acelasi administrator, a preferat sa nu mai emita facturi aferente BO si astfel sumele rulate prin cont (incasarile care inchideau linia de scontare) sa reprezinte niste sume necuvenite incasate/platite pentru a nu mai colecta TVA si impozit pe profit pentru societatea emitenta.

Alte discuții în legătură

Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile privin scontarea tasica34 tasica34 Am depus documente in vederea scontarii,in suma de 30.000 lei, la o societate bancara. Va rog sa ma indrumati in ceea ce inseamna acest tip de ... (vezi toată discuția)
Scris pe ordinul de incasare"incasat de la sc y'' loredana.m loredana.m Buna ziua, un furnizor imi cere sa-l imprumut de bani dandu-i un BO scadent la 80 zile , pe care el sa-l sconteze iar la data scadenta imi da banii cash , eu ... (vezi toată discuția)