avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua. Sunt angajata din data de 15 oct 2018 , in luna iulie,august ,septembrie nu am avut nici un status,dar inainte eram studenta la zi la facultate timp de 4 ani. Am ramas insarcinata in luna decembrie 2018. Voi primi indemniatia de CC si cat la suta din salar este? Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
andreea123223, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea123223 , utilizator 11:43, 10 Ianuarie 2019
Care este data nasterii copilului?
se presupune a fii in prima saptamana din septembrie 2019.. depinde :)
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
andreea123223, utilizator
Perioada acoperita octombrie 2018 - septembrie 2019 (12 luni), va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
Deci se socoteste luna intreaga luna începerii la locul de munca chiar daca am doar jumatate ? Si chiar daca se va naste copilul in 9 septembrie de exemplu se calculeaza luna intreaga ?
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Alexandraiancu78 Alexandraiancu78 Bună ziua! Am și eu o întrebare! Sunt însărcinată în 10 săptămâni! Contractul de muncă a inceput pe 1 septembrie 2018, iar data nașterii ar fi 11 ... (vezi toată discuția)
Vechime si ccc dulcinia dulcinia Buna ziua!sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata din 11 noiembrie 2013-30 august 2014.De la sfarsitul lunii septembrie am din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)