avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp pot dovedi motivarea absentelor ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp pot dovedi motivarea absentelor ?

Cat timp am la dispozitie pentru a prezenta adeverinta medicala pentru motivarea absentelor ? Acestea s-au intamplat de pe 28.12 pana pe 04.01. Pe data de 28 am sunat, anuntat si trimis poze cu scrisoare medicala (care cica nu este recunoscuta) iar astazi 5 ianuarie am fost anuntat ca s-a demarat procedura de cercetare disciplinara pt desfacerea contractului de munca pt absente nemotivate deoarece nu am prezentat dovada pana la data de 05.,01 (data remuneratiei). Eu abia luni, 07.01 pot obtine adeverinta pe care o pot duce la locul de munca.
Tind sa cred ca vor sa ma dea afara, ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 6 Ianuarie 2019
Doar sa contestati decizia de desfacere a c.i.m. .... pana pe data de 05.01. trebuia sa duceti concediul medical, asa prevede legea.

Despre adeverinta medicala nu se prevede niciun termen in legislatie.

Problema este ca nu stiu daca se poate demonstra si daca se poate face ceva in acest sens
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Doar sa contestati decizia de desfacere a c.i.m. .... pana pe data de 05.01. trebuia sa duceti concediul medical, asa prevede legea.

Despre adeverinta medicala nu se prevede niciun termen in legislatie.

Puteti demostra ca nu a fost vina dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca valisanda valisanda Am o angajata de la inceputul lunii martie, care incepand d pe data de 20.07.09 nu a mai venit la munca, specificand verbal cu o zi inainte ca isi da demisia. ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz ciugolialacramioara ciugolialacramioara Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz este obligatoriu sa se lucreze cele 20 de zile de preaviz. Am un angajat care si-a dat demisia conf art.81 din ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Lazear Lazear Un salariat nu s-a mai prezentat la lucru din 3.10.2018, a fost sunat,întrebat,a motivat spunând că este in concediu medical. I s-a cerut să aducă sau să ... (vezi toată discuția)