avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi angajata insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi angajata insarcinata

Buna ziua, lucrez la o companie de 1,5 ani. La angajare am negociat un salariu fix si un sistem de bonusare, insa in CIM e trecuta doar valoarea brutului. Sistemul de bonusare l-am primit in Excel pe email de la financiar. Nu am avut nici o problema cu acordarea bonusurilor pana in luna in care am ramas însărcinată. De atunci nu mai vor sa-mi plateasca. La inceputul sarcinii am avut probleme si am stat in CM 2 saptamani, apoi angajatorul mi-a “recomandat insistent” sa raman in CM pentru a ma plati statul. Am ascultat si am ramas in medical insa Ideea e ca s-a strâns o suma destul de mare ( 2 luni de neacordare Bonus)
Am vreo sansa de a-mi primi drepturile salariale? Menționez ca m-am intors la serviciu impotriva voinței angajatorului iar atmosfera nu e chiar placuta.
Va Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: IuliaIvan , utilizator 20:19, 8 Ianuarie 2019
Buna dimineata.
Daca nu aveti acet bonus specificat in contract sau in regulamentul dumnealor...mai greu de cerut ceva...
Scrie undeva in regulament ca acest bonus se acorda si angajatilor aflati in concediu medical?
Puteti incerca sa faceti o reclamatie pentru discriminare dar nu stiu ce rezolvati daca acordarea acestor bonusuri nu este reglementata in cadrul firmei. Cred ca mai mult o sa faceti atmosfera si mai neplacuta pentru dvs. decat este acum...
Multumesc, este vorba despre un Bonus de vanzare din perioada in care nu eram in medical. Din pacate nu este reglementat niciunde, multe din firma nu sunt, tocmai pentru a putea face astfel de magarii :)
O zi buna!
Daca considerati ca sunt probleme in cadrul firmei legate de relatiile de munca va puteti adresa ITM-ului...
Dvs., ca salariata insarcinata, va respecta conditia si drepturile?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Cel mai probabil ca asta voi face pentru ca sunt destule probleme, atat cu salariile cat si cu contractele.
Mie imi respecta condițiile fizice de munca. Am program de 6 ore din cauza problemelor.
Nu vi s-au platit salariile sau indemnizatiile pentru concediu medical ?

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Cristina urloiu Cristina urloiu Mi am declarat demisia cu preaviz dar mi s a oprit din salariu (bonusul lunar ;care la noi se acorda cu 2 luni in urma ).specific ca in durata preavizului am ... (vezi toată discuția)
Bonus neplatit dar comunicat Rasara Rasara Buna ziua,La firma la care lucrez se acorda suplimentar salariului bonus de performanța. Pentru trimestrul 4 anul trecut mi s-a comunicat valoarea însă ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz gabyomg gabyomg Salutare, Am lucrat pe o perioada de 2 ani de zile la o firma, in luna lui decembrie din cauza unor neintelegeri am hotarat sa imi dau demisia. Am anuntat ... (vezi toată discuția)