avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecin gălagios
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecin gălagios

Bună ziua, am un vecin recalcitrant care pune muzică la un nivel deranjant a fost apelat numarul unic 112 de 5 ori, o singură data a primit amenda. Acestea au fost cazurile cand a ascultat muzica dupa ora 10-12. Acum individul continua sa puna muzica inainte de ora 10 de la 8-10 mai exact, cum as putea sa procedez sa imi rezolv situatia, dansul nu este in relatii bune cu legea iar ajutorul vecinilor in situația asta este aproape inexistent, putine persoane sunt dispuse sa semneze o petiție. Ce fac ? (Menționez ca are o cameră instalată pe casa scarii, fara acordul meu)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:20, 24 Octombrie 2020
Puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului. Va trebui sa prezentati probe.
Pot fi utile buletine de determinare noxa zgomot la limita apartamentului dvs., la diferite ore.
Determinarile de zgomot si vibratii se efectueaza de firme autorizate (gasiti pe internet) de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii cu un aparat numit sonometru.
Se poate invoca Legea nr. 61/ 1991 privind linistea si ordinea publica. vedeti art. 2 pct. 25-27.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând s-a deschis o sala de jocuri cu program ... Jeasminne Jeasminne Bună ziua. De curând s-a deschis o sala de jocuri cu program non-stop sub apartamentul meu, ceea ce duce la lipsa linistii și gălăgie în mod constant, ... (vezi toată discuția)
Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric ... Lavinia_Elisa Lavinia_Elisa Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric care ne poluează atât din cauza zgomotului cât si a noxelor. Situația e de așa natura încât ... (vezi toată discuția)