avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza fonica in interiorul unei case la curte.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza fonica in interiorul unei case la curte.

Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor produse de masina mea de brodat.
Cine imi poate recomanda un expert tehnic care sa determine nivelul de zgomot produs ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 29 Octombrie 2015
Puteți face o expertiză extrajudiciară dar acea expertiză ar putea fi infirmată de vecină în sensul că ar putea să o conteste. și veți fi obligat să mai plătiți încă una judiciară, dispusă de instanță, în cazul unei acțiuni civile.
Puteți găsi pe site Minister de justiție numele și nr. telefon a expertilor judiciari atestați , în zona respectivă.
Fiind casă la curte, mă îndoiesc să fie depășire de db. D-voastră aveți nevoie de măsurarea db. în exteriorul casei nu pt. interior
Solicitati Directiei judetene de sanatate publica - laborator de toxicologie/ igiena si sanatate publica sau unei firme/ persoane fizice autorizate de catre Ministerul muncii (gasiti firma/ persoane fizice care presteaza astfel de servicii, pe site-ul Inspectiei muncii - servicii externe de prevenire si protectie) sa efectueze contracost masuratori de zgomot si vibratii in locatie si la limita proprietatii.
Veti primi un buletin de determinare a noxelor fizice pe care se va mentiona valoarea determinata si limita maxim admisa pentru zgomot/ vibratii la limita proprietatii si in incinta.
Expertii tehnici judiciari nu detin aparatura pentru a face astfel de masuratori.
Cu tot respectul, în nomenclatorul specializărilor expertizei tehnice judiciare , Ordin 199/2010 MO78/2010, Ministerul Justiției a aprobat și experți tehnici judiciari specialiști în poluare fonică. Este greu de presupus că un atare expert, atestat, să nu dețină măcar un sonometru.
Primăria ar trebui(!!!!!!!) să dețină și ea un asemenea aparat.
Contactati un expert in poluare fonica. Este posibil ca vreun astfel de expert sa detina sonometru, dar dupa stiinta mea, ca expert tehnic judiciar acestia doar analizeaza/ interpreteaza datele existente pe buletine de determinare emise de catre firme/ persoane fizice autorizate de catre ministarul muncii si puse la dispozitia agentului judiciar de catre partile in dosar, interesate.
Pentru a putea efectua determinari recunoascute de Ministrul muncii/ Inspectia muncii/ ITM, persoanele care efectueaza determinari trebuie sa detina autorizatie de la Ministerul muncii, ca persoana fizica autorizata sau pentru firma (in cadrul careia sunt persoane fizice autorizate) al carui administrator/ actionar este.
Lucratorii din cadrul DSP sunt autorizati de catre Ministerul sanatatii (prin fisa postului) sa efectueze determinari de noxe la locul de munca/ postul de lucru si determinari de poluare la limita instalatiei/ firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)