Încadrat direct înainte de ordonanță, se aplică prevederile legii noi referitoare la termenul de 2 ani după care operează mutarea sau rămâne legea veche cu minim 3ani?
Aceasta este poziția MAI:
5 octombrie 2018 de Editor
Având în vedere multitudinea de mesaje pe care le-am primit, facem revenire la comunicatul de ieri referitor la videoconfeința de la sediul IGPR unde adjunctul inspectorului general a comunicat inspectorilor șefi centralizarea situațiilor privind rapoartele de mutare până la data de 15 octombrie, ținem să facem următoarele precizări privind situațiile în care polițistului nu i se pot modifica raporturile de serviciu prin mutare:
♦ polițistul reîncadrat, încadrat direct sau transferat înainte de data de 02.07.2018, când a intrat în vigoare OUG 53/2018, nu poate fi mutat pentru o perioada de 3 ani (se aplică vechea prevedere din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului)
♦ polițistul reîncadrat, încadrat direct sau transferat dupa de data de 02.07.2018, când a intrat în vigoare OUG 53/2018, nu poate fi mutat pentru o perioada de 2 ani. (art 27^11 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului)
ESTE LEGALĂ INTERPRETAREA MAI?
Rog explicații. Mulțumesc!
Mutare politisti
Ramygabi
Buna seara.sunt incadrata din sursa externa in ian 2017. Avem stipulat ca 3 ani de la data incadrarii nu ne putem muta.As dori sa stiu daca am fost in concediu ... (vezi toată discuția)