avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drepturi asupra minorei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drepturi asupra minorei

Buna ziua ,

Va prezint o hotărâre dintr-o sentință civilă pensie alimentara

"Stabilește locuinta minorei la domiciliul mamei.
Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minorei sa se faca de către reclamată -pârata (Adica mama )
Obliga paratul reclamant la plata unei pensii de întreținere lunare în cuantum de 1/4 din venitul net
Obliga paratul reclamant să-și dea acordul ca minora sa plece in strainatate cu reclamată parata si din strainatate în țară, iar în caz contrar hotărârea va suplini acordul paratului reclamant pentru plecarea în străinătate a minorei .
Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare "

Intrebarea mea este acum în calitate de tata al minorei se mai poate face ceva daca acționez în instanță aceasta hotărâre ? Eu fiind plecat in tot acest timp în alta tara la munca si neputand ajunge la termenele de judecata.
Mai am vreun drept asupra minorei în cea ce privește educația ei , creșterea s.a.m.d?
Ce trebuie sa fac pentru a avea drept sa iau fetita la domiciliul meu sa-si cunoasca si neamurile si bunicii din partea mea întrucât mama nu dorește să-mi încredințeze minora .
Următoarea întrebare este daca as venii cu dovezi acum cum ca mama minorei nu este capabilă de creșterea copilul , ea fiind bolnava cu diabet zaharat insulina dependenta , având crize si sevraj de comă hipoglicemica de mai multe ori pe saptamana , eu având dovezi filmulețe cu ea cand ajungeam acasa de la munca si o gaseam întinsă pe jos mai mult moartă decat vie de cele mai multe ori fiind obligat sa sun la serviciul 112 pentru îngrijirea mamei si minora fiind leșinata de plans si traumatizată in camera ei.

Spunetimi va rog ce as mai putea face in cazul descris mai sus , va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
cosmin2889, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:23, 8 Ianuarie 2019
Sa angajati un avocat si sa faceti apel, situatia nu e prea roza pentru dvs.
Luați legătura cu un avocat și formulați urgent apel!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Luați legătura cu un avocat și formulați urgent apel!

Chiar dacă în Martie anul acesta se face un an de zile de la acea hotărâre, mai este timp pentru a face ceva ?
În 30 zile de la comunicare se face apel; dacă v-a fost cominicată abia acum...puteți!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

În 30 zile de la comunicare se face apel; dacă v-a fost cominicată abia acum...puteți!

În cazul în care m-am intors acum din strainatate si am luat la cunostiinta de hotarare azi spre exemplu dar ea fiind trimisă la adresa mea de anul trecut , exista sansa sa fac apel?

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului copilului nell12324 nell12324 buna.va rog ajutatima si pe mine in aceasta problema.am o fica de 16 anisori care nu se mai intelege cu mama iei,a fost scoasa afara din casa de mama iei,am ... (vezi toată discuția)