avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Zilele libere se calculează in termenul de apel
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Zilele libere se calculează in termenul de apel

Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la judecătoarie pt a xeroxa hotărârea abia in primele zile din Ianuarie.Zilele de sărbătoarea din luna Decembrie se iau in calcul?dupa calculele mele pe 23 Ianuarie ar fii ultima zi. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns .
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:28, 10 Ianuarie 2019
Termenele procedurale se calculeaza pe zile calendaristice. Se numara si sambata, duminica si sarbatorile legale.

Art. 181

Calculul termenelor

(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:

1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;

2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;

3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.

(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.



Termenul pentru declararea apelului curge de la comunicarea minutei nu a hotărârii motivate.
Eu nu am primit nimic acasă,nici la posta nu a ajuns nimic.Am fost la judecătorie și am xeroxat dosarul. Este tardiv dacă depun acum apelul? Cei de la poliția au primit documentele pe 11.12 , cei de la judecătorie au spus ca pe 6.12 au fost trimise.Mai pot încerca vreo varianta ?am nevoie urgentă de permis.Va mulțumesc
Am crezut ca e vorba de un dosar penal, acum am inteles ca e vorba de o plângere contraventionala, apelul se depune in 30 de zile de la comunicare.
Se poate trimite și pe mail?Trebuie sa atașez și dovada taxei de timbru In mail?

Alte discuții în legătură

Termenul de apel simonaiulia simonaiulia daca o hotarare a fost data pe 10 decembrie 2014 si are drept de apel 30 zile de la comunicare , cum se considera cele 30 zile ? calendaristice sau lucratoare ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Informare calcul termen plata timbru adystre adystre Buna ziua, Am de platit o taxa de timbru judiciara.Am primit comunicarea in data de 13 Iunie ac.Am la dispozitie 10 zile din momentul comunicarii ca sa pot ... (vezi toată discuția)