avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oprit în trafic fără motiv și ulterior amendat. Ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oprit în trafic fără motiv și ulterior amendat. Ce șanse credeți că am să-mi recapăt banii dați pe amenzi și să-l văd pe agent pedepsit pentru abuz?

MCV.ul politiei trecea pe lângă mine din sens opus, când m.a vazut s.a oprit brusc, a întors, m.a blocat oprind de.a curmezișul în fata mașinii mele, eu statiionand la culoarea roșie a semaforului, cu clienta în mașină, efectuând o cursa taxi cu aparatul pornit.
Motivul opririi, cică, control de rutina, citisem ca numai au voie cu gesturi de genul ăsta, repet, nu incalcasem nicio regula de circulație pentru ai da motiv și nu era filtru de politie, ulterior am aflat ca totul a fost comandat de către o alta persoana sa fiu oprit și cautat nod în papură, uitasem de RCA, iar persoana știa ca îl am expirat dar nu poți sa oprești mașini în trafic doar pe simple supoziții. Ulterior am fost amendat și plăcuțele de înmatriculare suspendate 45 zile pentru cu totul alte motive mincinoase și neadevărate, fapte care pot fi dovedite lesne, + ca agentul nu cunoștea unde sa încadreze în lege amenzile, pe care a ținut cu ardoare sa mi le dea.
Înțeleg sa fiu amendat pentru RCA expirat, pentru ca poate verifica valabilitatea, oricum știa pentru ca i se spusese lucrul asta... Însă am fost amendat pentru alte motive, probabil pentru ca erau mai mari amenzile și suspendarea placutelor, deci a făcut paguba mai mare...
Stilul și felul de abordare m.a făcut sa îmi dau seama ca sunt vânat, ca se știa ceva. Însă cum poți sa ma oprești în trafic aiurea, dacă nu greșesc ceva, deci e cam abuz, deși la o prima privire mulți ii dau dreptate, și noi avem drepturi, de exemplu nu sunt robot și am uitat ca a expirat RCA. Ul dar a fost mai mult de atât.
După ce am fost oprit, clienta a fost gonita sa.si ia alt taxi(era 4 dimineața, m.am oferit sa ma întorc după ce efectuam cursa, mai ales ca avea actele mele, dar a refuzat). Din discuția avuta cu agentul mi.am dat seama ca avea comanda sa fiu oprit în trafic, deci slabe șanse sa găsesc putin raționament la agent, probabil din noua generație ieșită de pe băncile scolii, dar cu ciudate apucături și cu prieteni ce trebuiau mulțumiți...
După ce mi.a întocmit 2 amenzi 2x4000lei + dovada talon și plăcuțe, l.am prins pe agent în timp ce îmi fotografia actele și le trimitea pe telefon cuiva, probabil dovada cu ceea ce făcuse.
Știu ca legal datele mele sunt confidențiale, deci sunt protejat prin lege, lucrul asta scrie și pe verso.ul procesului verbal, însă vad ca politia însăși nu respecta legea iar în decembrie am găsit în cutia de scrisori factura Telekom cu adresa mea dar alt nume, însă adresa identica pana la ultima virgula, deși nu a locuit alta persoana aici iar familia mea este proprietară de când a fost construit blocul, ciudat, nu!?


Ce șanse credeți ca am sa.mi recapăt banii pentru amenzi, timpul pierdut/nemunciți și sa.l vad pe agent pedepsit pentru mizeriile făcute, abuz probabil.?

P. S. Citisem pe aici ca orice echipaj este format din 2 polițiști, dar cel ce ma oprit era singur. Ulterior a mai chemat încă 5 echipaje, unii chiar amenințător și puși pe scandal, deși eu nu am vociferat, însă cred ca atunci când ceri detalii cu privire la motivul opririi aiurea în trafic, ești considerat element negativ!!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Chiar nu se încumetă nimeni? Maine poimâine vor crede ca asa este corect sa procedeze, vor aplica propriile reguli, ar fi putut fi în locul meu o cunoștință de-a cuiva de aici! În media se vorbește despre "schimbarea generațiilor", vezi Doamne ca dispar reminiscențele comuniste, dar nu se schimba nimic, va fi mai rău.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au voie sa va opreasca chiar daca nu e filtru, pur si simplu pentru un control de rutina sau pentru ca li s-a parut ceva suspicios, pot invoca mai multe motive :)
Știți cumva și legea în care este specificat ca ar avea voie sa oprească un taxi ocupat cu client și aparat de taxat în funcțiune, pentru control de rutina ori suspiciune?! Ar trebui sa motiveze acea suspiciune.
Exista vreo lege în care polițistul are voie sa fotografieze datele mele personale împreună cu procesele verbale pentru amenda și sa trimită unei terțe persoane pe telefon?!
Amendarea greșit notata și încadrată, este permisă, doar pe baza unor suspiciuni!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Tibi84, utilizator
Cititi OUG 195/2002 art 182, in special partea cu verificarea documentelor prevazute de lege
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Lonapak, utilizator
Nu conteza ca sunteti dvs taximetrist sau ca aveati client in acel moment, politia are dreptul sa va opreasca.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa centurii ContSters106188 ContSters106188 prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt ... (vezi toată discuția)
Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa de prim ajutor simion_adrian1982 simion_adrian1982 Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un agent de circulatie la ora 23 in localitatea unde locuieste tatal meu. Acesta mi-a cerut actele la ... (vezi toată discuția)