avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia / perimarea executarii silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia / perimarea executarii silite

Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma de 2500 net . Intre timp firma la care lucram sa desfintat si nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele . Sa ajuns si la executare silita din parte EOS KSI , cu care am tot evitat contactul . Precizez ca nu am nimic pe numele meu si nici nu mai lucrez de 1 an de zile , deci nu am nici un venit. Sunt curios daca dupa 3 ani se sterge datoria , sau va ramane pana cand ajung la pensie , pentru ca daca nu castig la lotto , nu am nici o posibilitate legala sa platesc 43000 roni nemai vorbind de alte cheltuieli de judecata si ce sa mai adunat . Nu se poate invoca legea falimentului personal sau ceva asemanator ?
deocamdata sint discutii cu privire la legea falimentului persoanelor fizice. discutii sint si cu privire la cota ce poate fi recuperata de le debitorii persoane fizice, in jur de 70% din valoarea creantei.
Este curios ca ati gasit o posibilitate legala sa ii cheltuiti, dar nu reusiti sa gasiti una ca sa restituiti banii.

Se pare ca va trece legea insolventei persoanei fizice. O chestiune de apreciat in lege este faptul ca cei ce isi provoaca aceasta stare de faliment vor face inchisoare.
Din pacate mentalitatea romanilor este una foarte proasta. Ne imprumutam si nu avem caderea morala sa ne platim datoriile.
Datoria dumneavoastra nu se va prescrie niciodata, vi s-a pus cu siguranta poprire pe contul bancar de la BRD, iar poprirea nu se perima niciodata, prin urmare nici creanta nu se va prescrie.
veti plati de cateva zeci de ori mai mult, pana la urma, pentru ca dobanzile se vor tot aduna. Succes!
inteleg frustrarea unora din domeniul bancar care mai si posteaza pe aici , mai ales la ce penalizari au suferit agentii pentru credite neperformante , dar asta nu inseamna ca aveti dreptate , din moment ce banca ofera imprumuturi fara garantii isi asuma un risc , iar legat de cheltuirea baniilor sunt 1001 posibilitati cand pierzi sume de bani fara sa ii cheltui , si in sfarsit duma cu o sa platim de zeci de ori mai mult is chiar povesti folosite pentru intimidare . Apreciez oriucum gestul prin car eva exprimati frustrarea , oricare ar fi motivu
suma este imposibil sa se prescrie, intrucat trebuie sa treaca 3 ani de la fiecare rata scadenta, iar banca sa nu va notifice deloc in acest timp ... deci este putin probabil sa se prescrie.

fiecare notificare pe care o primiti de la banca intrerupe termenul de prescriptie si se tot prelungeste .... deci ... nici gand prescriptie :(( asta era ideea.

aveti o asigurare de viata atasata creditului care sa acopere riscul de somaj, incapacitate de munca ... sa va despagubeasca asigurarile o vreme, ar fi o varianta care nu stiu cum va functiona in situatia dvs. contractele de credit cu brd, unele dintre ele au asa ceva aviva, verificati-va atenta contractul

oricum ganditi-va ca la un moment dat in viata va veti casatori , veti avea un salariu, etc o sa va treziti cu poprire pe salar, etc

ganditi-va sa va rescadentati creditul cumva, sa platiti cat de putin pe rand cum puteti... cred ca ar fi o solutie mai ieftina
new 2009 avea dreptate;
pentru ficare rata din contract curge un termen de prescriptie distinct. pe de alta parte, probabil ca in contract sunt prevazute penalitati de intarziere, astfel incat modifcarea debitului sigur va interveni. in ce cuantum ... ramane de vazut. puteti face singur un calcul in sensul acesta

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)