avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Îmi curge apa în casă din tavan de pe acoperiș.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Îmi curge apa în casă din tavan de pe acoperiș.

Bună ziua!
Stau la etajul 3 al unui bloc cu trei etaje. Acum vreo doi ani s-a schimbat tabla de pe acoperișul blocului (tabla veche era din 1958 aprox.), și de atunci îmi curge apa din tavan la fiecare ploaie dar mai ales când ninge. Stau cu mai multe ligheane prin casă.... Apartamentul este renovat la standard foarte ridicat și este foarte incomodă și deranjantă această situație.
Înainte de lucrări s-au prezentat două variante:
1. Înlocuirea tablei - aprox. 700 lei/apartament
2. Acoperiș în două ape - aprox. 3000 lei/apartament
S-a optat pentru varianta 700 lei.
Acum, în urma unor ședințe ale asociației, ședințe care aveau pe ordinea de zi această problemă, rezultă că pe nimeni nu interesează problema mea, vorba aia, a rămas ca-n gară. Nimeni nu este de acord să refacem lucrarea pe motiv de bani.
Întrebare:
Ce pot face în acest caz?
Trebuie să refac eu lucrarea ca și cum ar fi imobilul meu?
Pot obliga (constrângere legală) in vreun fel asociația să rezolve această problemă?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
georgerares, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:17, 13 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Eu va sfatuiesc sa printati undeva legea 196/2018 si sa mergeti cu ea la asociatie, ori nu stiu de ea, ori nu vor sa stie...
Acoperisul este parte comuna si la repararea lui lui trebuie sa contribuie toti.
Discutati cu presedintele si ori cheama firma executanta sa remedieze defectele ori angajati alta pentru reparatie, angajare facuta de asociatie si platita de aceasta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acoperisul imobilului d elocuit in comun reprezinta parte comuna
Intretinerea si reparatia partii comune de constructii si instalatii din condominiu reprezinta obligatia legala exclusiva a asociatiei de proprietari si nu este conditionata de vointa sau de interesele locatarilor
Asociatia de proprietari are obligatia legala sa asigure buna functionare a partii comune de condominiu
Notificati oficial asociatia de proprietari reprezentata prin reprezentant legal despre obligatia legala de a asigura buna functionare a partii comune din condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a chjeltuielilor aferente solutionarii in instanta
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligația Asociației de Proprietari de a repara părțile comune are natură legală!
În acest context, puteți începe cu o somație iar dacă aceasta nu prosuce efecte, aveți la îndemână posibilitatea intentării unei acțiuni în justiție.
Vă mulțumesc pentru răspunsul pe care mi l-ați dat!
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
georgerares, utilizator
Intreb aici pentru a nu deschide alt topic si sper sa nu deranjez pe nimeni.

Daca unul din peretii unui apartament de la ultimul etaj este inundat, cui ii revine sarcina de reparare: a proprietarului sau a AP si cum se determina aceasta?

Alte discuții în legătură

Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente ... Simona..R.A Simona..R.A Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente acum 10 ani am plătit pentru refacerea acoperișului ,locuind la parter am plătit mai ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat procedural Milady09 Milady09 Buna seara! Situatie: unui locatar i se sparge teava de apa intre etajul lui si cel de dedesupt. Apa calda si rece este oprita de la robinetii centrali, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. ... Adrian_78 Adrian_78 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. De ceva timp au inceput sa apara infiltratii de la acoperis. Am adus la cunostiinta aceasta ... (vezi toată discuția)