avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune.

Buna ziua.
Problema mea e un pic cam compicata, Tata a decedat, ramanand 2 mostenitori (in momentul decesului era divortat).
Situatia in sine consta in faptul ca tata a luat legatura cu fosta nevasta, si in intelegere cu ea, a cumparat un lot de teren din suprafata totala detinuta de fosta sotie, cu promisiunea de a ridica un imobil iar etajul sa-i revina exclusiv fostei sotii, lucru care s-a si intamplat printr-o notificare semnata la notar "ca partile si-au onorat clauzele", Dar dupa o jumatate de an, ex sotia nu a mai fost de acord cu aceasta stare de fapt, drept urmare il da in judecata, iar intre timp optine si o hartie semnata de raposat, precum ca el e de accord sa-i cedeze demisolul constructiei, lucru pe care defunctul nu l-a recunoscut niciodata in fata instantelor de judecata( deoarece aceasta hartie la semnat sub forta-obligat ).
Deoarece tata a decedat si nu a reusit sa faca cadastrul si intabularea cladirii, judecatorii nu s-au putut decide asupra dreptului de proprietate si au presupus de fapt cum ar fi normal. Imobilul figureaza ca o anexa la terenul detinut de ex sotie.
Acum cand s-a deschis succesiunea, ex sotia a facut cerere de interventie in acest dosar ca ia detine si demisolul.
Problema pe care o ridic este urmatoarea, Instanta ii va da dreptate fostei sotii, in legatura cu demisolul, pe baza acelei hartii, si pe asa zisele presupuneri date de instante?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. intrebarea mea ar fi urmatoarea. daca o casa in regim ... corbumihai77 corbumihai77 Buna ziua. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Daca o casa in regim de parter si etaj, cu demisol si pod inalt ,construita in 2007, are utilitatile la demisol, ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune karcsika1958 karcsika1958 Care este metoda de a rezolva ex,.,succesiune dupa nevasta 1 care a decadat dupa 26 ani de casatorie si copi nu avea si toate rudele cum stiu decedate,.,?,Am ... (vezi toată discuția)