avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor acordat cf. OUG 114/2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor acordat cf. OUG 114/2018

Datorită art. 34 din OUG 114/2018 - Incepand cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii - angajatorul vrea să acorde suma X din luna decembrie 2018 pentru spor. De exemplu dacă avem dreptul la un spor de 10% in luna decembrie 2018 aplicat la salariul de bază, sporul nu rămâne tot 10% dar aplicat la salariul de bază din luna ianuarie 2019, care va fi o sumă majorată față de luna precedentă?
Prin cuantumului acestui spor nu se înțelege acel 10%?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul ... Mariana.B Mariana.B Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul bugetar sporurile au fost plafonate începând cu anul 2019 la nivelul lunii decembrie ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ... oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ? Un angajat, conservator în muzeu, a beneficiat de sporul pentru condiții vătămătoare de ... (vezi toată discuția)
Acordare spor 2019 costyiordache costyiordache Buna ziua, Sunt functionar public, iar conform legii 153/2017, eram indreptatiti pentru primiriea sporului de conditii deosebite. Acesta nu a fost acordat ... (vezi toată discuția)