avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce lege asigura inlocuirea termenelor din deciziei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce lege asigura inlocuirea termenelor din deciziei 105/2007 abrogata

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la 24 mai 2018 a abrogata prin Decizia 99/2018.. Decizia nr. 105/2007 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidență de tipul birourilor de credit.
Nu am reusit sa inteleg urmatoarele:
1) In ce lege, hotarare se regaseste acum termenul de 4 ani pentru raportarile negative din biroul de credite? Nu am gasit termenul de 4 ani in alta parte.
2) In ce lege, hotarare se mai regaseste acum termenul de 30 de zile de la data scadenței inainte de a fi raportat negativ in biroul de credite cum era in 105/2007, unde se stabilesc acum termenele de raportare pozitiva?
3) Biroul de credite era declarat la Art.2 litera (b)- entitatea de drept privat care gestionează sistemul de evidență definit la lit. a); biroul de credit are calitatea de operator de date cu caracter personal în sensul Legii nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare.
Dupa abrogare exista o noua decizie care sa specifice ca Biroul de credite mai are calitatea de operator de date cu caracter personal ?
Nu am reusit sa inteleg in ce lege sunt trecute acum termenele de raportare negativa si pozitiva 30 zile si respectiv finalul creditului pe vechea decizie si de unde este acum termenul de 4 ani in biroul de credite si nu 10 ani sau 2 ani de vreme ce acest termen era trecut cred ca doar in decizia105/2007?

Alte discuții în legătură

Biroul de credit cristiy cristiy sal.Am vazut aici pe forum ca durata in care te tin in evidenta cei de la Biroul de credit spuneti ca este de 5 ani,iar cei de la biroul de credit spun ca ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit ContSters332562 ContSters332562 Sunt in Biroul de Credit, datorita unor intarzieri de plata. La inceputul acestui an am achitat in integralitate restanta la banca. Cum pot fi sters din Biroul ... (vezi toată discuția)
Baza de date cocut21 cocut21 salut, in 2007am facut un credit la bcr in care aveam rata de 200euro...am platit pana la inceputu anului 2010 dp care nu am mai platit,in fine am ajuns la ... (vezi toată discuția)