avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilire salariu conform noua lege a salarizarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilire salariu conform noua lege a salarizarii unice in sectorul bugetar !

Buna ziua!
Referitor la Legea nr. 330 / 2009 publicata in Monitorul Oficial nr. 762 din 09 noiembrie 2009 - Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pentru stabilirea salariilor din sistemul muzeelor publice avem grila de salarizare la Anexa nr. II / 4.3 (pagina 53 din Monitor).
Exista, insa, cateva probleme la care personal nu gasesc rezolvare.
1. Pentru pct. A Functii de conducere avem 2 grade de ierarhizare in functie de vechime si nu 5 gradatii ca si in cazul functiilor de executie, corespunzatoare celor 5 transe de vechime din lege. Unde sunt cuprinse in lege cele 2 transe de vechime pentru functiile de conducere?
2. Pentru Referent Contabil exista doar incadrarea la Studii Superioare la distanta sau Studii medii. Pentru Studii Superioare exista doar incadrarea Economist. Ce se intampla cu Referentul care are Studii Superioare?
3.Nu sunt trecute posturile de muncitori, pe cele 5 trepte profesionale cum erau trecute in Ordonanta 10 din 2008. Unde voi incadra muncitorii? Trebuie incadrati la alta grila? Pentru ca unii dintre ei sunt calificati, iar ceilalti necalificati. Avem electrician, zugrav, tamplar etc., deci nu intra la grila de la anexa nr. II / 4.4. unde sunt trecuti muncitorii calificati la pozitia 13.
4.In vechea grila de salarizare administratorul putea fi incadrat pe treapta III. In noua grila administratorul este trecut pe treptele IA, I, II si debutant, deci nu exista treapta III. Unde trec administratorul care il am incadrat cu treapta III?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Incadrare personal contractual ContSters72755 ContSters72755 As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti. De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata ... (vezi toată discuția)
Trepte de promovare pe studii medii. personal contractual - institutie bugetara domni56 domni56 Buna ziua. Rugaminte! Care este ultima treapta de salarizare pentru un functionar contractual cu studii medii? Care este denumirea functiei conform ... (vezi toată discuția)
Cum se face reincadrarea corect a unui referent cu studii superioare daca nu se mai regaseste nici functia, nici gradul??? ma poate ajuta un specialist???? Lauraaionescu Lauraaionescu In anu l 2009 eram incadrata intr-o institutie publica pe functia de referent admin. si relatii publice, gr. III. Prin Legea 330/2009 ... (vezi toată discuția)