avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizii de impunere ANAF dupa un defunct
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizii de impunere ANAF dupa un defunct

Buna ziua,,
In urma deceseului tatalui, au ramas mostenitori mama si 3 copii.
S-a debatut succesiunea (judecatoreste), si s-a stabilit cota fiecarui mostenitor.
Ulterior - nestiind despre existenta vreunui debit, am fost contactati de ANAF, deoarece defunctul avea o datorie destul de mare - 80.000 de lei catre Fisc.
Noi dezbatand succesiunea, in mod evident am acceptat si pasiv si actv.
Totusi, desi avem cote stabilite de instanta, am primit decizii de la ANAF, fiecare in parte, pe intreaga suma - debitul defunctului, cu motivatia ca este vorba despre o suma solidara si indivizibila.
Noi am vrea sa contestam deciziile, insa este adevarat? Este indivizibila, si fiecare suntem tinuti sa platim intreg debitul?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Datoriile fiscale ale defunctului nyusziful nyusziful Buna seara. Datoriile fiscale ale defunctului se preiau in intregime sau in limita activului mostenit? Mentionez ca a avut loc dezbaterea succesiunii pe cale ... (vezi toată discuția)
Rate pentru o pers.decedata domotkd domotkd Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu citeva aspecte legat de o rata ce nu-mi apartine ,adica : In urma cu 3 ani a decedat tatal meu . Cam la vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)