avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cursuri SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cursuri SSM

Buna seara,
Poate cineva sa ma ajute, va rog, ...
Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 de ore si fara studii superioare tehnice, dar este absolvent de studii superioare cu licenta in domeniile drept sau economie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
adrcarlos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:36, 24 Septembrie 2013
Cred ca va referiti la programu de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore, prevazut i Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006. Depinde de universitatea care organizeaza acest cursuri, dar chiar daca veti absolvi aceste cursuri nu veti putea obtine abilitare pentru Serviciu Extern de Prevenire di Protectie si nici nu veti putea ocupa functia de sef Serviciu intern de prevenire si protectie deoarece aveti nevoie de pregatire de nicel superior in domeniul SSM, ceea ce presupune:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
Cursul se poate face, insa pentru a solicita abilitarea ca SE-SSM trebuie indeplinite cumulativ prevederile din art 50 HG 1425/2006, si anume:
(1) Cerinţele minime de pregãtire în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã corespunzãtoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt urmãtoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomã de licenţã sau echivalentã, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţã, ori a studiilor universitare de lungã duratã sau absolvirea cu diplomã de absolvire a studiilor universitare de scurtã duratã;
b) curs în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu conţinut minim conform celui prevãzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o duratã de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomã sau certificat de absolvire, dupã caz, a unui program de învãţãmânt postuniversitar în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu o duratã de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevãzute la alin. (1) se atestã prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimã prevãzutã la alin. (1) lit. b) şi c) este consideratã îndeplinitã şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomã de master sau doctorat în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. ... victor1986 victor1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. Conform articolul 50 din 1425/2006 (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul ... (vezi toată discuția)
Conducator al serviciului intern de prevenire si protectie marivasi marivasi Daca am studii superioare tehnice si am absolvit un curs postuniversitar SSM cu durata de 180 ore, pentru a putea fi conducator al serviciului intern de ... (vezi toată discuția)
Diferente Gabitzu89 Gabitzu89 Care este diferenta dintre Inspector in Protectia Muncii si Evaluator in Securitate si Sanatate in munca? (vezi toată discuția)