avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot forta primaria sa-mi deschida calea de acces ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot forta primaria sa-mi deschida calea de acces pe proprietate?

Am o proprietate ce are deschidere 60m la un drum ce in acte este trecut drum de exploatare dar care la momentul achizitionarii era intravilan si drumul si proprietatea.Unii vecini il tineau ilegal atunci numai ca primaria in loc sa elibereze drumul a acceptat chiar sa se construiasca pe el cu NERESPECTAREA autorizatiei de constructie.Am facut demersuri la primarie,s-a facut si o expertiza extrajudiciara ceruta de primarie de unde rezulta ca sunt constructii pe drum.Politia Locala si IRC au facut sesizari la primarie ca sunt construcii cu nerespectarea autorizatiei insa primaria a facut receptia si cel ce a construit o hala pe drum functioneaza nestingherit.
Mentionez totusi acest drum pe harta municipiului apare ca si strada iar in toate planurile cadastrale este,insa domnul de la cadastru a incercat ca in Sedinta de Consiliu Local sa ceara ca acest drum sa fie inventariat in domeniu privat al primariei pentru ca cei ce l-au tinut ilegal sa poata sa-l uzucapeze dar totusi nu a primit apobare.
Am gasit scris ca un drum de exploatare intra obligatoriu in proprietatea statului,si nu poate fi nici revendicat nici uzucapat insa nu stiu cum sa procedez deoarece in momentul consultarii unui avocat acesta mi-a zis ca nu avem sorti de izbinda in instanta deoarece drumul nu este inventariat,tocmai pentru a nu-deschide.
Ce pot face in cazul in care primaria nu vres sa aplice legea 50/1991,daca fac plingere penala primariei la ce articol din codul penal pot sa incadrez plingerea?
Multumesc!
P.S.Acest drum are 2400 mp. si este paralel cu intrarea in oras iar am citit legea care zice ca in momentul in care se mareste intravilanul orasului trebuie sa ai si strazi paralele care sa descongistioneze traficul si mai mult de atit nimeni nu plateste un leu pentru ca si-au marit proprietatea cu terenul statului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Ciubuc Angelica, utilizator
Va trebui sa va adresati instantei de contencios administrativ cu o cerere de chemare in judecata, prin care aveti posibilitatea sa solicitati si despagubiri, in masura in care acestea exista.

Formularea unei plangeri penale impotriva primarului sau a functionarilor primarie, de exemplu pentru abuz in serviciu, va fi cu siguranta respinsa.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca primaria nu aplica legea 50/1991? Ciubuc Angelica Ciubuc Angelica Primaria a primit sesizari de la Politia Locala si IRC ca un proprietar a construit pe drum cu nerespectarea autorizatiei de constructie insa in loc sa aplice ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta teren cu acte leusan leusan Bunicul meu are casa si teren insup de 125 mp.El este nevazator gr I ,Am cautat in niste documente si am descopeit o adresa de la Primaria orasului din care ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau alta posibilitate ? ernut ernut Buna ziua. Am o intrbare legata de posibilitatea apararii dreptului de propietate sau a accesului la acesta. Situatia este urmatoarea... proprietar pe un teren ... (vezi toată discuția)