avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara,in cazul unei donatii,se poate vinde de catre cel care primeste donatia,si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Bratu Florentina , utilizator 22:02, 16 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care a primit donaţia (donatarul) este proprietar pe bun şi îl poate vinde cum doreşte.
Condiţiile depind de bun: dacă e bun mobil (un tablou) poţi pur şi simplu să îl dai pe bani. Dacă e bun imobil, mergi la notar şi CF, dacă e autovehicul, mergi la DRPCIV.
Citeşte contractul de donaţie pentru a defini foarte clar întinderea drepturilor pe care le ai şi pe care le poţi înstrăina.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatorul calytul calytul Poate cel care a donat sa vanda o parte din bunul donat, daca in contractul de donatie este precizat ca ,, intrarea in stapanire de drept asupra imobilului are ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei pop sorin pop sorin Conform Art. 1031 NCC donatia intre soti poate fi revocata. In cazul unu imobil, daca obiectul dinat este deja inscris in CF pe donatar se mai poate ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)