avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz sau nu?

buna seara,
Intr-un apartamnet a locuit o singura persoana care a decedat. de 2 luni
In acesta luna pe lista de intretinere i-au aparut plati la : service ascensor,interfon,salarii ,cheltuieli administrative,si cheltuieli cu agentul termic;total 115 lei;
Nu sta nimeni in apartament ,caloriferele sant inchise
Va rog sa imi explice cineva de specialitate daca este corect sau ce anume ar trebui sa plateasca familia
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 11:07, 21 Ianuarie 2019
Atat timp cat este vorba despre apartament situat in imobil de locuit in comun unde este constituita asociatie de proprietari care administreaza partea comuna din condominiu,este temeinic si legal sa se impuna la intretinere cote parti comune
Pentru corecta si completa dv informare referitor la modalitatea d erepartizare costuri intretinere lecturati disp L nr 196/2018
La caldura, daca se calculeaza pausal se plateste in functie de suprafata indiferent daca ai deschis sau inchis caloriferul.
Daca sunt repartitoare de costuri, chiar daca este inchis caloriferul tot se va plati consumul pe coloanele comune.
La celelalte cheltuile pe care le-ati descris se face calcul pe CPI (cot parte indiviza).
Singurele cheltuieli care se pot scoate la un ap unde nu sta nimeni sunt cele /persoana care sunt putine (de exemplu gunoiul).

Daca cheltuielile sunt prea mari, pot ori sa vanda ori sa inchirieze apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rugămintea să-mi clarificați cum se procedează la calculul cheltuielilor de întreținere în cazul în care lipsesc din apartament o perioadă îndelungată alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Am rugamintea sa clarificati cum se procedeaza la plata cheltuielilor de intretinere in cazul in care lipsesc din aparatament o perioada ... (vezi toată discuția)
Costurile de incalzire pentru un apartament liber ContSters339828 ContSters339828 Detin un apartament de 4 camere care nu este locuit si care este scos la vanzare. Apartamentul este contorizat separat complet (curent, gaze, apa calda, apa ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)