avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare venituri din drepturi de autor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare venituri din drepturi de autor

Sunt solist vocal si as vrea sa stiu sub ce forma pot fi platit de angajator, prin contract pe drepturi de autor, eu neavand posibilitatea de a emite factura (nu am SRL sau PFA)? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:19, 24 Ianuarie 2019
Veti fi platit in baza contractului si impozitat cf Codului Fiscal. Va trebui sa depuneti Declaratia unica.

Cod Fiscal:
CAPITOLUL II1 - Venituri din drepturi de proprietate intelectuală

ART. 70 - Definirea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală

Veniturile din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală provin din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor, inclusiv din crearea unor lucrări de artă monumentală, brevete de invenție, desene și modele, mărci și indicații geografice, topografii pentru produse semiconductoare și altele asemenea.

Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe
Art. 94. - Sunt recunoscuţi şi protejaţi, ca titulari de drepturi conexe dreptului de autor, artiştii interpreţi sau executanţi, pentru propriile interpretări ori execuţii, producătorii de înregistrări sonore şi producătorii de înregistrări audiovizuale, pentru propriile înregistrări, şi organismele de radiodifuziune şi de televiziune, pentru propriile emisiuni şi servicii de programe.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea noilor modificari a codului fiscal corinuta corinuta Buna! As dori sa aflu daca se incadreaza ca si activitate dependenta un contract de drepturi de autor, pentru punctul c), deoarece ar face referire la ... (vezi toată discuția)
Publicarea unui ebook AlexBulacu20 AlexBulacu20 Buna ziua. Am in lucru o carte pe care aș vrea sa o public in format e-Book și in România, dar și pe platforme străine. Am însă câteva nelămuriri: 1. ... (vezi toată discuția)
Meserii - drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. As dori sa aflu pentru care meserii (functii) pot incheia contracte de drept de autor, ci nu contracte de munca. Tehnoredactorul, culegatorul de ... (vezi toată discuția)