Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 1.10 cu accident usor

Bună seara,in noiembrie 2018 soțul meu a avut un accident ușor fără victime .Avea alcoolemie 1,10 si poliția ia luat carnetul.Pot să stiu ce o să pățească?
Buna dinmineata,
sotului i s-a intocmit dosar penal pt conducerea sub infuelnta alcoolului si, eventual, a primit si o incadrare pt accident, daca a produs pagube.

Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Bine ar fi sa isi angajeze un avocat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa fie trimis in judecata si condamnat si permisul sa ii fie anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se poate obține la art 336 Partenie Viorel Partenie Viorel Care este pedeapsa minima si maxima la Articolul 336 ,atunci cand alcoolemia este 2,96 in sânge ,si s-a lovit si un autoturism ,fara victime !Multumesc ! (vezi toată discuția)