avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu datorii la asociație
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu datorii la asociație

Bună ziua, la un apartament cu datorii mare la asociație sa dezbătut succesiune în urma părinților, sa stabilit succesoarea. Doresc sa știu dacă datoria rămâne în continuare moștenitoarei care a locuit tot timpul în apartament și în prezent. Va mulțumesc.
Buna ziua,

Din ceea ce ati scris nu se intelege clar daca este vorba una sau de doua persoane care au calitatea de mostenitor.
Daca sunt doi mostenitori, atunci este normal ca persoana care a locuit in apartamnet sa isi plateasca singura propria cota de intretinere si penalitatile restante si sa se imparta intre mostenitori doar datoriile parintilor care au lasat mostenirea.
Daca este vorba de un singur mostenitor, acesta este obligat sa plateasca intreaga datorie.
Principiul care guverneaza dreptul de mostenire este acela ca, drepturile si obligatiile aflate in patrimoniul succesoral se transmit mostenitorilor, se transmite atat activul, cat si pasivul (datoriile) mostenirii.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Au fost la parinti doua fete ,una a renuntat la mostenire primind o suma de bani iar cealalta a ramas cu apartamentul ,parintii sunt decedati de vreo 20 ani , in apartament au locuit dupa deces feteleo perioada de citiva ani , dupa care una s-a casatorit si a plecat , dar cind am dat in judecata mostenitoarea a invocat faptul ca de cind a devenit mostenitoare sa achitat de intretinere , nu si de restanta care de fapt tot ea a facuto fiind casatorita si avind un copil au fost trei persoane la intretinere .Asociatia veche nu a facut nimic pentru a incasa restanta .Ne-am infiintat alta asociatie si vremsa vedem cum putem incasa restanta .Va multumesc mult pentru raspuns .
Obligatia de a platii aceste datorii la intretinere ii revine persoanei care are calitatea de mostenitor.
Daca este vorba de sume mai vechi de 3 ani, partea adversa poate invoca prescriptia, ceea ce inseamna ca nu mai aveti posibilitatea de a le recupera.
In cazul unui proces, trebuie sa va pregatiti apararea inclusiv pe calitatea procesuala, avand in vedere de faptul ca este vorba de o noua asociatie de proprietari, in cazul in care se invoca o exceptie in acest sens, problema care poate fi depasita daca stiti sa va formulati corect apararea in proces.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Buna ziua , va multumesc , daca judecatoria anuleaza datoriile la intretinere cine va plati aceasta restanta .
Toti proprietarii.
Eventual va puteti constitui parte civila impotriva celor care nu au luat masuri la timp pentru recuperarea restantelor in interiorul perioadei de 3 ani. Dupa parerea mea, slabe sanse in privinta asta.

Alte discuții în legătură

Buna seara! suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in ... alicep alicep Buna seara! Suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in care nu a mai locuit nimeni din 2011. In 2015 fratele meu a fost chemat in judecata pentru o ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere miki50 miki50 Exista o cale legala de a obtine recuperarea cotelor de intretinere restante in urmatoarea speta? Proprietar apartament decedat de cca.1 an. Sunt 5 mostenitori ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)