avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De pe un contract de vânzare-cumpărare lipsește ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De pe un contract de vânzare-cumpărare lipsește semnătura cumpărătorului. Poate fi considerat contract fals sau e doar o omisiune a celui care le redactează?

Buna ziua. Daca pe un contract de vanzare cumparare lipseste semnatura cumparatorului dar apar datele lui scrise la calculator sau masina de dactilografiat se poate considera contract fals sau pura omisiune a functionarului care se ocupa cu contracte de vanzare cumparare?
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Lipsa semnaturii echivaleaza cu lipsa consimtamantului pentru incheierea contractului respectiv, acesta din urma fiind lovit de nulitate absoluta.
Este un singur titular pe talonul masinii, acolo mai scrie instrainat catre o doamna.
Eu i'am dat banii cuiva care a adus masina si spunea ca este a acelei doamne, care ar fi matusa unui prieten.
Contractul de vanzare cumparare de la titular talon catre ea nu are semnatura ei.
Contractul de vanzare cumparare de la ea catre mine are semnatura celui caruia i'am dat banii dar acesta nu avea nimic la mana ca e trimis de doamna deci e posibil sa fie si fals in acte si inselaciune.
Doamna am aflat ca nu are nimic declarat la fisc.
Am inregistrari audio cand le ceream banii inapoi. Acolo ei vorbesc despre doamna. In declaratiile la politie nu pomenesc de ea ci ca unul a cumparat masina de la celalalt desi nu exista niciun contract cu numele lor.
Ce imi recomandati?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Diamandi, utilizator
Lipsa consimtamantului duce la nulitatea absoluta a actului respectiv.

Valabilitatea consimtamantului


Art. 1.204. Conditiile. Consimtamantul partilor trebuie sa fie serios, liber si exprimat in cunostinta de cauza.
Art. 1.205. Lipsa discernamantului. (1) Este anulabil contractul incheiat de o persoana care, la momentul incheierii acestuia, se afla, fie si numai vremelnic, intr-o stare care o punea in neputinta de a-si da seama de urmarile faptei sale.

(2) Contractul incheiat de o persoana pusa ulterior sub interdictie poate fi anulat daca, la momentul cand actul a fost facut, cauzele punerii sub interdictie existau si erau indeobste cunoscute.

Formulati cerere de chemare in judecata impotriva persoanei cu care ati incheiat contractul de vanzare-cumparare prin care sa solicitati anularea contractului si restituirea sumei platita cu titlu de pret.
Acesta nefiind proprietarul masinii care a facut obiectul contractului de vanzare –cumparare, nu
avea dreptul de a incheia acel contract, contractul nu este valabil in aceste conditii.

Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Am gasit in codul civil un capitol referitor la vanzarea bunului altuia, in care, din cate inteleg daca a fost intelegere verbala intre cea care apare pe contractul de vanzare cumparare catre mine si cel caruia i'am dat banii pe masina, atunci nu are rost sa ma judec cu el...
Ar trebui sa merg la politie sa cer sa o intrebe daca il cunoaste sau cum?
Totusi, este vorba despre un samsar. El a semnat pe contractul de vanzare de la ea la mine in locul ei neavand procura.
Ca sa dovedesc ca acel contract in care nu exista decat semnatura vanzatorului unde as putea face o expertiza grafologica?



Alte discuții în legătură

Citare vanzatoare contract Diamandi Diamandi Daca pe certificatul de vanzare cumparare a unei masini sunt dactilografiate datele persoanei si nu exista semnatura ei ci a celui care a adus masina, care nu ... (vezi toată discuția)
Verificare asigurare masina necesara ca informatie in dosarul civil si penal Diamandi Diamandi Am cumparat o masina in 2017, de la niste samsari, din nefericire. Masina are un contract de vanzare cumparare catre o doamna a carei semnatura nu este pe acel ... (vezi toată discuția)
Invocarea din oficiu a exceptiei lipsei calitatii procesual pasive Diamandi Diamandi eu sunt reclamant si ma judec cu doi parati, referitor la un caz de inselatorie cu o masina. Unul a pus anuntul cu masina pe internet, celalalt a luat banii si ... (vezi toată discuția)