avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dispozitie curator pentru copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dispozitie curator pentru copil

Buna ziua,
In cazul cumpararii unui imobil de catre un copil de 15 ani ,procurator de fonduri fiind parintii cine emite Dispozitia de numire curator Autoritatea tutelara din cadrul unitatii administrativ teritoriala sau Instanta de tutela.Va rog daca se poate un articol de lege deoarece notarul m-a trimis la primarie iar primaria spune ca nu are competenta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:01, 31 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta de tutela, care momentan nu e infiintata si ale carei atributii sunt exercitate de autoritatea tutelara.
Contactati un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar instanta de tutela poate dispune instituirea curatelei si numirea unui curator. Adica judecatoria de la domiciliul minorului, sectia civila. Art. 182 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai poate institui curatela de catre primarie? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate institui curatela prin dispozitia primarului. Exista ceva zvonuri,dupa Noul Cod Civil ,cum ca s-ar institui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case mostenite in care este si un minor liamovila liamovila am mostenit o locuinta dupa decesul sotului eu (mama) si cele doua fice ale mele una are 18 ani iar una are 10ani .Va rog sa mi spune ti daca se poate ,doresc ... (vezi toată discuția)