avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei case mostenite in care este si un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei case mostenite in care este si un minor

am mostenit o locuinta dupa decesul sotului eu (mama) si cele doua fice ale mele una are 18 ani iar una are 10ani .Va rog sa mi spune ti daca se poate ,doresc sa vindem si totodata sa cumpar alta pt mine si fete
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:43, 13 Iunie 2013
Se poate vinde insa aveti nevoie de numirea unui curator de catre autoritatea tutelara pentru minor. Notarul care va perfecta actele se va ocupa si de adresa catre autoritatatea tutelara prin care se desmneaza curatorul. Banii vor fi pusi intr un cont pt minor si BOR fi intrebuintati tot cu acordul autoritatii tutelare atunci cand veti cumpara o alta locuinta , unde minorul va fi coproprietar.
curatorul poate sa fie bunica materna sau trebuie o persoana straina?
in momentul de fata extista un curator bunica materna - a fost necesar la succesiune poate fi acelasi?
Poate fi bunica, nu puteti fi dvs atat! Notarul in demersul sau va cere numirea curatorului in persoana in care dvs aveti incredere. Pentru fiecare act juridic se emite o alta dispozitie de curator. Deci si pentru vanzare alta!
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator
pt curator in vederea vanzarii trebuie sa merg in instanta sau se poate tot la notar cu autoritatea turelara

Alte discuții în legătură

Numirea tutorelui în cazul punerii sub interdicție Andreea Istrate Andreea Istrate Conform noului cod civil, instanta de judecata numeste direct tutorele, dar conform codului familiei, este numit de autoritatea tutelara. Ce se aplica in ... (vezi toată discuția)
Protocol între judecãtorie ºi primãrie privind delegarea cãtre autoritatea tutelarã a competenþelor de instituire a curatelei ºi tutelei raileanuaureliacarmen raileanuaureliacarmen Am si eu o intrebare legata de noul Cod Civil. Vi se pare legal incheierea unui protocol intre judecatorie si autoritate tutelara, in sensul ca autoritatea ... (vezi toată discuția)
Nu se mai poate institui curatela de catre primarie? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate institui curatela prin dispozitia primarului. Exista ceva zvonuri,dupa Noul Cod Civil ,cum ca s-ar institui ... (vezi toată discuția)