avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mai putem primi sponsorizari ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mai putem primi sponsorizari ?

Avem o asociatie a parintilor care sprijina o echipa de handbal feminin din cadrul C.S.S. Bacau, intrebarea mea este mai putem primi sponsorizari de la firme privind acei 20% din impozitul pe profit datorat ? Mentionez ca nu suntem furnizori de servicii sociale acreditati.
Cel mai recent răspuns: pintilescusorin , utilizator 18:13, 4 Februarie 2019
Da.
Este o firma care pana acum ne-a mai dat sponsorizari pana anul asta, a spus contabila de la firma respectiva ca nu se mai poate, ca nu mai permite legea, cica s-ar fi schimbat in 2018. Ori nu stie contabila, ori nu mai vrea sa se complice sa ne dea acea sponsorizare.
Pai sa va spuna si de ce nu-i mai da voie legea!
Asteapta sa ii spun eu ce lege ii permite sa dea acea sponsorizare catre ONG -uri, halal contabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii permite COdul Fiscal daca firma e platitoare de impozit pe profit. Daca insa a fost trecuta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, intr-adevar din martie 2018 nu mai poate sponsoriza decat ONG active in domeniul social care au unitati licentiate de servicii sociale, deci nu mai poate sponsoriza un club sportiv. Codul Fiscal s-a modificat din nou in ianuarie, si s-a modificat in bine, pe viitor toate ONG putand sa primeasca sponsorizari date din impozitul datorat, atat de la firmele platitoare de impozit pe profit cat si de la cele platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, insa la cele din urma se va putea numai dupa 1 aprilie 2019..... si daca e asa, atunci in perioada aceasta daca e supusa impozitului pe veniturile microintreprinderilor intr-adevar nu mai poate.... Si nu trebuie criticati contabilii pentru asa ceva, ca nu e atributia lor sa stie aceste lucruri, chiar daca multi in practica stiu si elemente din aceasta sfera..... Asemenea probleme trebuie sa le cunoasca juristul, consultantul fiscal sau avocatul firmei.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
radumititean, utilizator

Alte discuții în legătură

Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)
Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)